Traktorske kose

nije bitno gde koji ide,kad postavis kucista na ram javi se.nemoj da stavljas dihtunge stavi samo silikon crveni otporan na temperaturu.kad provlacis sestougaonu osovinu otvore za kajle postavljas u polozaj 0,3,6,9,kao na satu.

Znas kako, kad postavim prvi disk i nasrafim, nece bas glatko da udje sipka na svoje mesto, tj. da prodje kroz njega. Strah me je da idem na silu, da je ne zglavim i to mi trenutno predstavlja problem... . . :sta::sta::sta:

Malo je problematicno ovo sa osovinom za onog ko prvi put radi. Verovatno zato ih neki ljudi ne vole, ali ja sada kada znam, vise nije problem. Najbolja je fora zasrafiti diskove, ali labavo, sa par srafova i polako kuckati osovinu, bar je kod mene tako, usla je kako treba. Kada sam probao sa slobodnim diskovima, nisam mogao kasnije da postavim diskove na svoje leziste (na rupe gde se srafe). Problem su mi predstavljali opiljci koji su bili unutra i najvise sam se namucio da to ocistim, jer su mi oni zaglavljivali osovinu, inace nije ostecena. Bilo je dosta tih opiljaka.

Uradio sam kako si mi rekao, 0, 3, 6, 9. Valjda ce da se uklopi sve na svoje mesto :osmeh::osmeh::osmeh:

Sad da postavim tanjire. Treba li na nesto tu da obratim paznju?

Brate Ratko, postoji li onaj deo, aluminijumski, koji ulazi u osovinu, onaj koji smo vadili radapcigerom, na sva cetiri diska, posto kod mene to nisam nasao na unutrasnja dva, kad sam rasturao?

Brate Ratko, postoji li onaj deo, aluminijumski, koji ulazi u osovinu, onaj koji smo vadili radapcigerom, na sva cetiri diska, posto kod mene to nisam nasao na unutrasnja dva, kad sam rasturao?
treba da ima na sva cetiri,vidjao sam i da taj deo budzaju svakako jer je devedesetih svaki deo za kosu bio bogatstvo

Ma da, covek koji je trebao da je "popravi" je rasturao unutrasnja dva diska, i na njima ti delovi fale. Rekao je da je kao otisao zupcanik, ali nije nista popravljao, vec je samo vratio. U tom "sklapanju" je propustio da ih stavi te delove. To je bilo davno, i tada ju je moj cale vozio na popravku. Posto sam ja sada resio da je sredim, vidim da nesto nije u redu. Naravno i zupcanici i svi ostali delovi su u redu. Ispostavilo se da je bila ispravna, ili da je eventualno otisao neki lager, a epilog je da sada fale ti delovi. Moram da ih lijem, i da onda sve konacno zavrsim. Namucila me je, jer nije dugo koriscena i bila je zapustena. Postavljam slike kad sve sredim..... Ne znam koliko cu da cekam da se to izlije, a cenim ga da ce jeftinije da mi izadje..... . .. .

pa ja sam to skoro kupovao i taj deo ti košta nekih 12 evrića da li se isplati lijevati ga

Meni kao rekli u agroartu oko 2000, gde to ima za 12 evrica, a ja kao imam poznanstvo kod livca pa ako nije manje, reci mi gde je to?

evo i dokaza da ima na sva cetri.ova kosa ceka sredjivanje vec duze vreme
10ftmdx.jpg

2qwfz9y.jpg

@savoris ovaj aluminijumski nosac diska nozeva fali

Bravo Ratko, pa ti si genije. Sredjuj pod hitno, ili dovozi dok sam u formi :osmeh::osmeh::osmeh:

..ovde ce radapciger da vristi... osecam.. (ako nije dugo skidano)

Moze li neko da mi nabavi ove sesire velike, sa velikih diskova, uve udubljene, posto mi je i to otislo od stajanja? Donji deo ne postoji...

netrebaju ti veliki sesiri njih vise neces naci da kupis,stavi male i isto ce da radi.a sto se tice kose mozemo da se menjamo da vezbas jos malo meni je toga preko glave:haha:
a sto se skidanja tice ako bas nece sipas AT ulje(ulje za kocnice) i ostavis da otstoji,posle ide lako

nije ni radila zeznuo ga majstor,uzo delove i reko nemoze da se popravi:haha:
savo bar tebi nije problem da zamislis kako bi to nabudzo,vidjosam svasta cak i od drveta pravljene nosace

neznam na koji nosač misliš , izgleda ima neka jezička barijera izmedju nas po pitanju imenovanja dijelova :sta:

Nazad
Vrh