Traktorske kose

Da nije smešno,bilo bi žalosno.Pa sve kosačice tog tipa rade na principu ručnog uključivanja ili ako ima hidraulični klip kod novojih modela.
Dobro-bar nisi morao da kupuješ lanac za bikove.

Drustvo, da nema neko ram cerade za sip 165 dva bubnja da bi prodao?
Moze i cerada sa ramom ali prvenstveno ram.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imamo neku imt kosu rotacionu sa 4 diska, hidraulicno sklapanje. Uglavnom je djed kosio sa njom a od ove godine cu ja. Juce kad sam kosio na onom dijelu gdje se sipa ulje izbacuje pomalo ulja kad se zagrije. Sta bi mogao biti uzrok tome? Kako se na njoj moze promijeniti ulje? Ona nije puno radila nekih 3 hektara godisnje, a znam da nikad nije ulje mijenjano u njoj.

Trebala bi imati 6 mazalica, bar sip ima, a sve mu to dodje manje-vise isto. Cetiri su na mjestu gdje se kosa prelama, jedna je sprijeda odprilike izmedju poteznica i toplinga, i jedna na mehanizmu za preklapanje, ali to kod tebe nema jer imas hidro.
U kosionoj gredi, ovo iznad bubnjeva imas polu-tekucu mast (optimina ''redma'' recimo), ali to je trajno podmazano, tako da ako nemas neke gubitke, nemas ni potrebu da to dopunjavas. Ovako je bar na sip-u.

Počela košnja stavio novu kosu i gas.
2 brza ide ljepo. https://postimg.cc/CnMZXTkc]
USER-SCOPED-TEMP-DATA-MSGR-PHOTO-FOR-UPLOAD-1652805559767-6932368970556823691.jpg
[/URL][/url]

Da li neko poznaje Miroslava Papića iz Mladenovca.Remontuje SIP kosačice.Da li vredi trgovati sa njim.U dilemi smo da li za pare koje bi uložili u remont kosačice sa 3 bubnja,kupimo polovnu sa 2 bubnja a navodno ih kompletno remontuje.

Ako radi na bazi zamene ima neke matematike a ako ne radi ja se ne bih usudio na tako nešto.Rotacionu kosačicu koja je dotrajala jako je teško i totalno neisplativo remontovati.Možda je najbolje da kupite novu Poljsku i gas.

Naša je raskvarena skroz.Menjali bi sve ležajeve,2 mala zupčanika,1 osovina od bubnja i navarivanje 2 donja diska.Jedan bubanj uopšte nije imao lufta ali su deca htela i taj da skinu (nisu hteli da me slušaju ),pa je tu morao da radi autogeni.Ostali zupčanici su dobri i sem što će se morati proterati navoji na 2 vertikalne osovine.
On nam za tu našu u delovima nudi 200E a za njegovu "remontovanu" traži 750E i naravno treba da platimo prevoz.I nema zaštitni ram i ceradu.

Meni nešto velika ta razlika, onako na prvu što se kaže... Doduše ne znam cene osovina i zubčanika pa da bi mogao uporediti...

Svoju stavi u oglase, a uzmi novu poljakinju, jes' da se ne moze porediti sa sip-om, ali je nova i ako je pazis moze to gurati dosta.Jos ako mozes dobiti kakvog povrata, bog da te vidi.

Meni nešto velika ta razlika, onako na prvu što se kaže... Doduše ne znam cene osovina i zubčanika pa da bi mogao uporediti...
Osovine bubnjeva su oko 4700 a ista je cena i zupčanika.Ležajevi u najvećem kvalitetu su oko 19ooo a ima 17 ležajeva.U dobrom kvalitetu računam 100E.
Da ne ostavlja male oplazine između prvog i drugog diska ne bi je ni kvarili (to je zbog lufta u 1 i 2 bubnju. a deca baš nisu toliko vična u tom poslu a ja nisam više za te poslove a neće da slušaju.Ja da sam zdrav,ja bi je sklopio.Lifamovu sam rasklapao 3 puta do zadnjeg šrafa i sastavljao.
Do inđije treba da platim put za 250km.Nisam pametan.
Ima sad neka kod Ćorića mio, za 550 evra. Kakva je ta, ta ti je Zorane tu pred kućom.
Ne vidim ja tu kosačicu kod Ćorića.Ta prva bubnjara je neka turska ako si na nju mislio.Nema cene.Ja bih SIP-zbog delova.Ako ovu našu ne sastavim ostaviću je za delove.Pa tu je 80% delova dobro.

Kod nas jedna nova lisički za niš nije.
Ja ju sa svojom strižnom duplo šijem.
A mekana do bola kvaliteta nula zato i je cijena takva.

I ja sam malo skeptik prema poljskim i sve su lošijeg kvaliteta.Ja sam za ovu SIP-205 dao moju lifamku i doplatio.Iznela me 900E pre 7 godina.Da sam dodao još 100E mogao sam kupiti novu poljakinju.

Nazad
Vrh