Traktorske kose

Sastavljam skalameriju polako.
219761137_1037328803468195_1968539413477581005_n.jpg

hej,pomoć,135 navodno sip,otišli ležajevi od dolnjeg tanjira,rastavio ja i sa budžom sišli veliki i aksijalni ležaj,na osovini ostao veliki ležaj koji je krajnji do gornjeg tanjira opr. 6210 oznaka a do njega na osovini ima šta?Jel to neki ležaj ili čaura ili koji,tuko sam pod veliki ali neće dole,da je moje tžpolomio bi ali nije ,i ne znam jel ležaj ili čaura.

hej,pomoć,135 navodno sip,otišli ležajevi od dolnjeg tanjira,rastavio ja i sa budžom sišli veliki i aksijalni ležaj,na osovini ostao veliki ležaj koji je krajnji do gornjeg tanjira opr. 6210 oznaka a do njega na osovini ima šta?Jel to neki ležaj ili čaura ili koji,tuko sam pod veliki ali neće dole,da je moje tžpolomio bi ali nije ,i ne znam jel ležaj ili čaura.
Jeste caura, odstojnik, izgleda kao spoljna kosuljica od konusnog lezaja.

Šta odabrati između poljskih Z-042 i Z-178 kosa (obe sa zahvatom od 1,65 m)? Z-178 je za oko 300 evra jeftinija. Da li je razlika u ceni između ove dve kose zbog neke osetne razlike u kvalitetu ili zbog nečeg drugog? Radila bi 2-3 hektara lucerke.

Da li i dalje važi da su kod poljskih lošiji fabrički ležajevi? Treba li obratiti pažnju na još nešto pre prvog košenja?

Не знам шта да ти кажем кажем код мене се Пољакиња накосилила и кад сам завршио са кравама продао сам је и још ради.Мењани лежајеви на вертикалним осовинама и ножеви.Јако је битно како се косачица употребљава.

Meni je prva krv popila polovnu kupio, kupim jednu novu, drugi novu, termometal novu, opet poljakinju i sad ću opet
Jeste nužno zlo ali služi

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Šta odabrati između poljskih Z-042 i Z-178 kosa (obe sa zahvatom od 1,65 m)? Z-178 je za oko 300 evra jeftinija. Da li je razlika u ceni između ove dve kose zbog neke osetne razlike u kvalitetu ili zbog nečeg drugog? Radila bi 2-3 hektara lucerke.

Da li i dalje važi da su kod poljskih lošiji fabrički ležajevi? Treba li obratiti pažnju na još nešto pre prvog košenja?
Kod nas ima i jednih i drugih ali su se 042 bolje pokazale,nisu se toliko kvarile a i manje su pucale.
Sto se tice upotrebe zapamtio sam da je jednom clan Zoran0230(ako ne grešim) napisao da po njegovom treba nastelovati gas i ne smanjivati dok se ne završi kosenje,ja tako radim i zasad nisam imao problema i kvarova (sem jednog semeringa),posedujem Fahr kosacicu identičnu ovim Poljskim.

Niti je gasim niti je dižem samo "KOLIM" okolo, 539 kosa 165 malo mu poteška u transportu ali ima tegove napred, obično 2 na 1400 obrtaja a nekad i prva
Brzi je kardan ubačen
Probao sam sa 560 onda gazi otkose

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ne volim da gazim na vratinama i ona isecka kao cicvara bude..
Volim da podizem, ako zurim teram ne podizem nista.
Kad je pravougaona njiva pocnem iz sredine pa u krug, nema vratina niti se gazi pokoseno, to mi se najvise svidja.
Snimicu video s' proleca na tu temu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Мислим да треба подизати само кад се мора али јако битна ствар је да косачица док коси има увек исте обртаје тј да нема наглог повећавања смањивања јер у том случају трпе кајле и зубчаници.

Kardani sa krckalicama to rešavaju.
Ja sam i pored tog kardana ipak terao jednim gasom dok ne završim.
Ne volim da gazim na vratinama i ona isecka kao cicvara bude..
Volim da podizem, ako zurim teram ne podizem nista.
Kad je pravougaona njiva pocnem iz sredine pa u krug, nema vratina niti se gazi pokoseno, to mi se najvise svidja.
Snimicu video s' proleca na tu temu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Tu treba biti majstor da strefiš sredinu i pravac i opet ćeš gaziti.Kako ćeš pokositi ako ti na krajeve ostane metar a da ne gaziš.A i faliće joj joja.Samo da ima šta da se gazi-to je najvažnije.

Ne isključujem i ne dižem dok ne završim.Imam 042 i mogu da kažem koliko para toliko i muzike.Kod mene ne radi mnogo, kosim samo svoje a namenjao sam se ležajeva i ležajeva.Sada treba da menjam donje ležaje na tanjirima po drugi put, prvi put su menjani u garanciji jer novi nisu valjali.Kod mene je od 2011 i ne verujem da je pokosila više od 400 kj.

Моја бивша Пољакиња😂је код мене покосила око 600-700 јутара и само замењени лежајеви на вертикалним осовинама.Док су други у селу сваке год мењали нешто...на истим косачицама.

Pisao sam i o tome da je kod kupovine nove Poljakinje faktor sreće glavni.Kako te potrefi potrefilo te, eto moja od prvog dana prca a ima ih u selu mnogo i nisam čuo da se neko žali.Msm ne žalim se ni ja mnogo ali je mekano zamešena da Bog sačuva.

Pisao sam i o tome da je kod kupovine nove Poljakinje faktor sreće glavni.Kako te potrefi potrefilo te, eto moja od prvog dana prca a ima ih u selu mnogo i nisam čuo da se neko žali.Msm ne žalim se ni ja mnogo ali je mekano zamešena da Bog sačuva.
Tako sam ja imao kubure sa novom lifamovom.
Od kada sam kupio SIP-205,polovna i stara sa 3 mala bubnja,kao kod 135-e.Samo mazalice pred svako košenje i noževi se menjaju.Malo sam je utegao kad smo je kupili ali ništa od delova nije menjano.Malo je velika za nas ali važno da radi.Zetor ima servo kada je u transportu.Ako nađem dobru priliku da menjam za manju,to dolazi u obzir-ali samo SIP.

Ne znam koliko je tačno, ali pre neki dan sam čuo da bi poljska Z-042 kosa (sa zahvatom od 1,65 m) trebalo uskoro da poskupi za nekih 150-200 evra kada se rasprodaju trenutne zalihe kod trgovaca. Navodno će biti skuplja u nabavci, pa moraju i oni da podignu cene. Trenutno koštaju 1450-1500 e.

Ne znam samo kome će je prodati....
Kod mene u okolini ako ima 5 jutara lucerišta....
Svi su imali rotacione kosačice (u tipu te "Poljakinje" ) i svi su ih rasprodali....
Ostala jedna rotaciona kosa i jedne grabulje "Sunce" i jedne grabulje "Balerina"....
Kod mene u Ulici od 30 krava nema više ni jedne Koze, a ne jedne Krave....

Nazad
Vrh