nikola_VUK
Član
U zadnjih par godina sam hranio sa jabukom, konverzija nije losa a i ukus isto tako, malo mi je ukus bio lepsi sa 100% ali je ok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sve to prati i cena,koja je takodje nikad goraNa sve to sto si napisao,bih dodao da se po toj ceni prodaje sve sto lici na pile.Selekcije nema,kvalitet nikad losiji.![]()
Pise da ide na 16 litara vode,nego me interesuje koliko dana smem da dajem to?
Sto to radis covece.Nisi ni svestan sta radis.Ja imam mnoooogo vece kolicine i dajem vitamine samo po useljenju 3 dana i secer u vodu prvi dan.Antibiotici,daleko im lepa kuca i zlu ne trebali.Na tu kolicinu koju ti imas,bez uvrede rizik je ravan NULI i cemu samotrovanje.Ako mislis da ce se ti pilici u potpunosti ocistiti od antibiotika,u zestokom si krivu.
Vitamine podrzavam samo pri vakcinaciji.Promena hrane bez vitamina i antibiotika.![]()
Probao sam bez vitamina i bez antibiotika i uvek dobiju proliv kad ih prebacujem na II i to im nekoliko dana mesam I i II, vet mi je savetovao da im dajem antibiotike samo kad imaju proliv i kada sam mu izlozio problem dao je predlog kao sto sam napisao da 10ak dana pre II im dam antibiotik.
Pored koncentrata od 30. dana do klanja (58. - 60. dan) dajem im psenicu u zrnu sa peskom, naklijalu psenicu, kuvanu (sve zavisi od vremena)malo kukuruza, i barenu kprivu tako da koliko toliko antibiotike izbace iz organizma a sa antibioticima zavrsavam u prvih 30 dana dok kasnije dajem vitamine.Kazem probao sam bez vitamina ali se desavalo da mi pilici sa po 3+ kg 10 dana pre klanja rascepe i brzo uginu a na malu kolicinu da mi se to desi u 5-10 jedinki ne mogu da dozvolim, onda mi se i ne isplati da ih tovim bolje onda da izvodim avlijanere i cuvam ih po 6 meeci na zitu i travi i dobijem najjbolje meso ali do tezine od 2kg![]()