SAMA
Moderator
Zivim samo od toga.
Vise nego dovoljno.Sto bi rekli indeksovci.Triput dovoljno.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Postovani,
nova sam na ovom forumu, ali bez obzira na to, vise puta sam procitala sve postove.
prikljucila sam se grupi ljudi uzgojivaca brojlera, i pocetnicka sreca me zaobisla - a ne znam gde sam pogresila. Sve sam radila po literaturi i saveta iskusnih forumasa, i evo na 6,5 nedelja moje jato je sareno 1,4-2,2 kg , konverzija je jako losa, ovih dana kao da im je i disanje otezano. Prostrka u pocetku je bila strugotina, sad slama, uvek sveza voda, dnevno 4-5 puta menjam, hrama peletirana (Farm commerc), bilo je i zivimicina i AD kapi..... ne znam. Naredne nedelje bi da koljem, jer vise stvarno nemam materijalnih sredstava za ishranu. jedino me tesi cinjenica da su neki poznanici trazili grill pilice, ne vece od 2 kg.
Cesitam onima koji uspesno uzgajaju. Mozda ni ovaj posao nije stvoren za mene....
SAMA ako uzmemo neku prostu racunicu jednodnevno pile je 65din, potrebno mu je da pojede oko 5-6kg koncentrata koji je 65 din kg, na pile od 3kg zive vage po 200 din kg uracunajuci utrosenu struju i one praskove,ostaje zarada od evro po komadu.
Teoretski tako to izgleda u praksi je to mnogo drugacije i teze prodati, tesko je doci do kupaca u danasnje vreme.![]()
Koje to pile pojede 5-6 kg hrane i istera tezinu od 3 kg?Kakva to hrana treba da bude da pile ima takav prirast, a da ga ne lupi srcka.?
Meni je prosla tura od 100kom pojela u proseku oko 5,5kg po komadu koncentrat 100%, imali su oko 3,5kg tezine neko manje neko vise. Ne mora pile da pojede 6kg hrane nego sam zbog racunice uzeo najskuplju mogucu varijantu![]()