Kolege drage evo da se uključim i u rad ovog dela foruma ali neko koga interesuje mišljenje vas koji se ovim poslom bavite. Naime kući smo gajili piliće za svoje potrebe, hranili smo ih sa koncentratom koiji sam ja pravio po svojoj recepturi i imali su odlične priraste i super kvalitet, ali to je sve bilo usput, do 150 pilića. Međutim čovek sa kojim dugo godina sarađujemo otvorio je u okviru svoje klanice i klanicu pilića i pošto je video piliće u jednom boksu kad je gledao tovljenike (svinje), predloži mi da sklopimo ugovor o tovu pilića, siguran otkup, cena na dan otkupa, pare na ruke. Trenutna cena koju on plaća je 123 din+PDV. E sad ja nemam vremena još i time da se bavim, trenutno radim 2 posla od kojih je jedan vikend seljak, to bi mi bio veliki napor ali po nekoj mojoj kalkulaciji na nekoliko hiljada pilića može se nešto zaraditi. Šta vi mislite da li je baš tako? Kalkulaciju sam sastavio na osnovu svog malog iskustva, s tim što bih objekat iznajmio, opremu bih trebao da kupim ili improvizujem a hranu imam. Svaki savet bi dobro došao. Koliko je pametnoupuštati se u tu avanturu? Hvala vam unapred.
E da, ovo bih radio jer na ova 2 posla trenutno ostajem na nuli, nisam alav na pare.