Kupovao sam neki dan u selu prekrupu za tovne piliće.Posle kupovine ostade mi u vazduhu jedno pitanje : Da li je bolje kupovati prekrupu od komšije ili u polj. apoteci? Nisam pametan šta da zaključim.Šta vi mislite?
[FONT="]SAMA[/FONT]
Ako imas poverenja u komsiju bolje od njega.Naj sigurnije je da uzmes u zrnu pa da samelje pred tobom.Svasta se radi.Neki ubacuju kredu,koja je 6 dinara kg proteina nula,a posto je kukuruz.Cast izuzecima.
[FONT="]
robins [/FONT]
Bolje je od komšije ako znaš da mu kukuruz nije bio budjav jer je to najveći problem kod hrane. Dešava se ponekad da se lošiji kukuruz melje za prekrupu a takav je pogodan jedino za ishranu prešivara a za živinu je veoma opasan.
SAMA čoveče svaka čast tebi na obazrivosti.Ja nažalost ovako mator ne umem tako da se čuvam(loše sam odgojen) nego se posvađam kad me z….u I onda posle kažu da sam težak.
[FONT="]Pre neki dan zeznu mi pašenoga u apoteci,kog sam zamolio da mi kupi džak prekrupe,pa mu umesto prekrupe daju stočno smešu za junad preko 350 kg.Pošto komšija ima stoku ja ga pitam hoće li da mu dam taj džak a on meni njegovu prekrupu u istom odnosu kilaže.Komšija mi “izađe u susret” I zameni smešu za njegovu prekrupu.Ne da je buđava nego miiiiiiriiiiiiiiiiiiišiiiiiiiiiiiiiii a stisneš je u šaku ona ostane “ko rukom izvajana”.Pošto sam mu dan pre toga dao 2200,00 dinara za 100 kg prekrupe (čovek rekao prvo 22,00 din/kg – posle ga valda žena preobratila) žena nakon ove zamene ode da otkaže tu prekrupu kad ono kaže ova druga dobra ali komšija sad umesto 100 kg dotera 80 kg.Kaže 22,00 din kukuruz i 6,00 din meljava po kg(nismo ga kaže razumeli),a u apoteci 25 kg prekrupe 640,00 dinara odnosno 25,6 din/kg a komšijina 27,50 din/kg.Kako je lepo kad mi Srbi imamo dobre komšijske odnose pa jedan drugom verujemo i pomažemo a ne ko Slovenci I Hrvati između sebe z….u jedan drugog dok trepneš.[/FONT]