Sava21
Član
Milan Lacarak i moji su takvi bili te kilaze otprilike sto sam kupio letos od izvesnog Dragise Gise iz Draginja.od 100do120 kg za 415 evra.samo sto ja nisam imao iskustva sa prolivom pa sam imao kaliranja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam imao vremena da racunam ali mislim da ima nedovoljno proteina.Dobio sam od jednog inzenjera stocarstva.
Iskreno nisam proveravao nikad a koristim je vec nesto vise od 7 godina, mozda ima nedovoljno proteina po matematici a iskreno me i ne zanima, ali dokle god meni bikovi imaju dobar prirast i donose zaradu ostalo je nebitnoNisam imao vremena da racunam ali mislim da ima nedovoljno proteina.
ja imam mješaonu i nisam još nikad miješao UREU u koncetrat.Razmišljam o tome ali sad su mi mali prosjek oko 200kg.Postotak kažu 4% ali kako su mi govorili da se ta hrana mora brzo potrošiti jer se lako kvari.Imam mi to logike po ljetu a sada po zimi ne.Koristim trenutno austriski premiks BIOMIL konverzija je super,do sad sam išao sa pantom f58.razlika u cijeni je 6e na 25kg u korist biomila i udio kupovni komponenti soje i suncokreta je manji pa su i troškovi manji.Ima li ko iskustvo od koje kilaže bi mogla da krene urea,ne moram ubacivati 4% krenuo bi od 1,5 pa išao naprijed s tim da nebi prelazio 4%.Ova receptura sa 4% uree u obroku ,je dobra ali u nasim uslovima tesko izvesti gde treba dobro izmesati yreu sa koncetratom jedino ko ima mesaone,u protivnom usled trovanja ureom bik moye da ugine u roku pola sata