Junad i neće pojesti više nego što im treba.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

Izgled stale posle prosirenja boksova, imao sam problem zato sto na dozinu jasala od 4m po boksu nisu mogla da stanu vise od 6 juneta, posto sam u sklopu stale imao i garazu odlucio sam da na mesto gde je bila garaza napravim jos jedne jasle i dobio sam da su mi bogsovi duzi oko metar. Sada sam ubacio 10 malih teladi pa cu videti kako ce fukcionisati hranjenje kada u boksu postoje jasle sa dve strane, u drugom boksu su mi 6 vecih juneta koji su tu od pre radova, kada ih prodam ubacicu isto 10 kom pa ako kada porastu vidim da ima mesta povecacu na 12 po boksu, ali otom potom.Ja teladima cim se uobroce pocinjem da kvasim obrok. Kad dodju do 200-250 kg pocinjem da mesam sa treberom(koji je vlazan), tada obrok bude "polu" vlazan. Poslednji put napeto govece u nasoj stali sam video kada sam imao 5 godina, a to je bilo pre 22 godine. Nadam se da necu videti ni u naredne 22. Da se pokvasi i zamesa ne traje vise od 10 minuta i 100 komada da se drzi, a ne razmisljas. Kvasili smo i kravama dok smo ih drzali.Ako imaš manji broj junadi onda im koncentrat kvasi, i neće biti problema oko nadimanja.
kod ovog coveka je 1,8,mada mnogo ima problema zimi,kad stegne mraz ,a napunilo se,,,a sa svim ostalim se slazem kolega,cist vazduh je bitan u tovuNajbolje da se odvodi u jami koja se nalazi izvan objekta zbod kiseline I isparenje koja mogu da stete junadima na plucima pa da imate problem i dodatni trosak na lecenju.samim tim kada je jama vani imate vece kapacitet za osoku jer niko ne pravi kanale ispod resetkastpg poda vece dubine od 1 do 1.2metra.

![]()
![]()
Evo i mojih teladi uzeti pre 9 dana a i juce doneseno jos 4 teleta.412e su mene kostali.
Dobio sam od jednog inzenjera stocarstva.Jesi li ovu receptiru sam pravio ili si je preuzeo od negde?