nikola_VUK
Član
Trebalo bi da bude oko 2% ili ti 30cm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolege koliki pad treba da bude,ako se radi od resetkastom podu,da bi osoka normalno odlazila u jamu koja se nalazi na kraju stale.Ne znam dal sam dobro objasnio ako mi je duzina stale 15 metara na pocetku dubina kanala je 70 cm a na kraju 90 cm dali je to dovoljan ili previse pad,cini mi se da ne otice kako,treba.
Pad treba da bude nula posto i na kraju kanala gde se osoka uliva u jamu treba da je kaskada visine 20 cm tako da se kasasti sadrzaj iz kanala preliva u jamu. A ako postoji pad u kanalu mokraca prva ode a balege ostane suva i nepomicna.
ali je mnogo velik posao kada su vezani jos na 20-30 komada da cistis svaki dan sve rucno .....mnogo mukeSa sadašnje tačke gledišta potpuno razumem MONTOY-u kada kaže da bi tov junadi radio na vez.
Vidim sve mane slobodnog tova, barem u početnoj fazi.
ali je mnogo velik posao kada su vezani jos na 20-30 komada da cistis svaki dan sve rucno .....mnogo muke
ko pravi nov objekat napravi da može traktorom čistiti ili rešetke iza zadnjih nogu....ali je mnogo velik posao kada su vezani jos na 20-30 komada da cistis svaki dan sve rucno .....mnogo muke
Mozda je to sto kazes uzrok, ali cudi me da se desilo kod toliko velikih jedinki.kod mene od 5 kom 4 dobila proliv,najmanji nije ovi su od 400 do 650 kg.Razlika u hrani je samo što sam zezno sa sojom mjesto na 200kg ubacio na 150 dal je to uzrok ili su se prežderali.prije proliva su dobili rjeđu balegu sive boje i malo sam smanjio obrok ali sad je taman.dajem im sad u malu dozu brašna onaj ugljeni prašak i na dijeti su,šta mi još predlažete,zvao sam veterinara kaže taj prašak i dijeta ali savjeta nikad dosta.
kod mene od 5 kom 4 dobila proliv,najmanji nije ovi su od 400 do 650 kg.Razlika u hrani je samo što sam zezno sa sojom mjesto na 200kg ubacio na 150 dal je to uzrok ili su se prežderali.prije proliva su dobili rjeđu balegu sive boje i malo sam smanjio obrok ali sad je taman.dajem im sad u malu dozu brašna onaj ugljeni prašak i na dijeti su,šta mi još predlažete,zvao sam veterinara kaže taj prašak i dijeta ali savjeta nikad dosta.
u proseku kostali su oko 500 evra, prosecna tezina im je 180 kg, kupovani su direktno od seljaka iz naseg kraja.koliko su ti izasli po kom. ROBA JE PRAVA
kod mene ovakvih i nema za kupiti i ako bi slučajno našao ispod 600e nebi bio ni jedan.Roba je prva klasa ne urekli se oni.u proseku kostali su oko 500 evra, prosecna tezina im je 180 kg, kupovani su direktno od seljaka iz naseg kraja.