Tov junadi

Nemoj jedno vece uopste da im dajes obrok samo detelinu a ujtru im daj samo polovinu od obicnog.

Pa ako je samo to u pitanju onda sam ja na konju:osmeh: Aj probaću sutra sa tom "dijetom" pa će da vidimo,a vama ljudi hvala na brzim odgovorima.:ppozdrav:

Danijela,probaj kao što su ti već rekli sa hranom,ako posle toga opet slična situacija,zovi veterinara
Kod mene a i u mom kraju je bila slična situacija,naišao neki virus prvi simtomi su bili odbijanje hrane pa su počeli da kašlju....lečio ih 7 dana...

Isto i kod mene @ Montoya. Pre 14 dana je ih uhvatila viruscina da je samo zvonilo... Sad su se lagano oporavili poceli opet da jedu normalno.

Od jutros sam im smanjio porciju i tako ću do sutra veče pa ću da vidim za dalje,a što se tiče kašlja nisam još primetio ništa al sad ću da obratim više pažnje i na to,nadam se da će me zaobići.poz.:cao:

Uuuu brate pa kako to da izvedem? Pa oni imaju preko 400kg i vrlo su napaljeni,ko će sad ući među njih?PS. Ja tamo ne ulazim da nebi oni meni izmerili temperaturu :haha::haha::haha:

@danijella stranku na rogove pa preko njuske i zategni na neku cev ili stub stavi mu i lanac posle oko vrata ako se bojis i polako samo izmeri onda :osmeh: samo lagano :D
Nasi veci su blizu 400 kila, jednog smo pre dve nedelje vatali tako davali mu antibiotike trahealno... kad vidi da nema kud smiri se on brzo.

i kod mene su pušteni i težine oko 400...neke sam hvatao i po tri-četri puta x 20kom,kao što reče kolega mzupunski štranjku na rogove i veži za cev na kratko....

Sad sam bio kod njih i ulazio sam u obor i mogu vam reći da se jako plaše i trče u krug i hoće da me zgaze.Al' ima jedan koji je dosta miran i pitom ,oduvek je bio takav,e njega ću nekako da namamim u ćošak i da mu nabacim tu štranjuku preko rogova i onda ću nekako da mu izmerim temperaturu,sa strane bez da ulazim u obor.Pre par meseci mi se jedan naduo (napirio)i mogu vam reći da sam jedva izašao sa njim na kraj,prvo sam ušao u obor sa štranjkom onda smo svi zajedno trčali u krug jedno 15 min. dok mu nisam uspeo nabaciti taj štrik na rogove i onda još jedno 10 min.smo ga ja i veterinar navlačili do stupca,e ja to više nebih da radim sad su dosta i veći i luđi....

Nije problem hvatati bikove ako nisu imali neke trzavice za vreme tova npr.da je neki ker ujazio i lajao na njih,ili neko ih vitlao po stali bez razloga ili ako su deca sa stapom mlatila bez veze.Sto se tice loseg apetita ja sam im davao kompleks vitamina B ako tako slabije jedu.Moze da ti se desi i da dobiju vaske pa budu snuzdeni i slabo jedu,to se meni desiol sa ovom poslednjom turom.Samo sto je jedan dosao sa vaskama i posle sve zarazio.

Nazad
Vrh