Tov junadi

Placao sam ih 250 din plus pdv po kili. Uzeo sam ih u BD Agru u Dobanovcima. Koliko ja znam oni drze holstajn krave, ali su telad dosta krupnija od holstajna sa kojim sam se ja sretao ( farma 13.maj i pkb-ova u kovilovu), ali i sitniji od simentalaca, donece mi pasose u ponedeljak pa cu videti tacno. Problem je samo sto nece da prodaju privatnicima, ja sam jedva dosao do ova 3. Probacu opet za dva meseca da uzmem jos 3, ako ne uzecu simentalce negde. Telad su im inace od 50 do 85 kg, ja sam gledao da uzmem krupniju a mrsaviju, od sitnog teleta bude i sitan bik.

molio bi vas da mi kazete cime se hrani june kolko meseci da dostigne nekih 500 600 kila i koliko treba kukuruza za taj period po jednom biku hvala unapred .bore

stigla nova tura, 55 kom, proesek oko 160 kg, nesto manji, mladji nego lane ...
24bizye.jpg

20trmes.jpg

posto kila?odakle je roba?to uzimas od nekog nakupca?ovde nakupci traze po 500e djuture za manja telad od tih,uzimaju ih u okolini pozarevca i petrovca

da od nakupca, radimo vec dugo sa njima, nakupe oko 30 pa doteraju, lepa roba ... 550 e "komad"

Slavko 91
Zar ti ne bi bilo jeftinije da platis nekog sa kamionom da ti dotera telad iz centralne Srbije, ti da ides sa njim i da kupis a on samo da ri dovuce... Ostajalo bi ti minimum 50 evra po teletu... Tako mi ovde radimo...

Miloš D.T - sredinom septembra, 540 kg prosek, za 9 meseci i malo jace nagurali. Djurdjevicu.
pocerina - pre smo tako radili, pa ides na jednu pijacu 10 komada, na drugoj 5, treca 2, a pijace nisu svaki dan, ja bi morao sa tim kamionom da idem na par dana, i to dva puta, ovako lepo narucis 25 - 30 komada, on dotera, vidis ih, ako ti se ne svide on vrati, al retko kad da dotera kojeg loseg,ako je deda isao po pijacama ja ne moram :osmeh: ...

Pitanje za Slavka91,gledajuci tvoju farmu video sam da je veliki razmak izmedju sipki na boksove,pa me zanima da li telici dok su mali izlaze iz boks,pitam te jer ja imam takav problem dok su mali.

pocerina - pre smo tako radili, pa ides na jednu pijacu 10 komada, na drugoj 5, treca 2, a pijace nisu svaki dan, ja bi morao sa tim kamionom da idem na par dana, i to dva puta, ovako lepo narucis 25 - 30 komada, on dotera, vidis ih, ako ti se ne svide on vrati, al retko kad da dotera kojeg loseg,ako je deda isao po pijacama ja ne moram :osmeh: ...[/QUOTE]
Moj ujak ima coveka tamo, samo ga nazove, on mu nakupi kolicinu koju ujak hoce i koje tezine, on ode sa kamionom i dotera ih... Na ovoj turi mu je ostalo 50 eura po teletu, kad odbije gorivo sto je isao po njih...

Što si čekao toliko dugo da ubaciš druge?
uvek uzimam u ovo vreme ili pocetkom januara da bi mi stigli u avgustu ili septembru ... a pauzu izmedju tura iskoristimo za jesenje radove, tad nemamo puno vremena da se bahcemo oko bikova, a znas kako je s njima kad su mali moras oko njih ko oko dece, temperatura, proliv itd. , dok se ne isciste i prilagode za mesec, mesec ipo

у Босни се изгледа траже велики бикови, колико сам пратио на форуму из раније постављених постова

ja sam sličnog prošle zime prodao malo stariji od tri godine 970 kg bio skakač i mezimac

Nazad
Vrh