Tov junadi

Što ga nisi prodao pre?
prodavo sam ja njega i ranjije tj imo sam jos 4 koja sam prodo,ali ovaj je bas baksuz,sve dodju neki pa nesto zanovjetaju te vako te nako a sad je kazu prestario,pa prevelik pa ovo pa ono i tako,a vise bi volio da ode nekom na farmu ko ima krava pa da radi korisniji poso od tog da se zakolje,.
a i u bosni se najbolje prodaju bikovi tezine do 550-700kg to je valjda optimalno

---------- Poruka napisana u 20:04 ---------- Prethodna poruka je at 20:03 ----------

ja sam sličnog prošle zime prodao malo stariji od tri godine 970 kg bio skakač i mezimac

po kojoj cijeni si ga dao,ovaj moj ima sigurno preko 1000kg,

dva eura bila je nestašica bikova kad sam prodavao pa sam dobio malo više nego inače

juce bio mesar za mog bika prvo nudio po 1,4€ pa je sve pomalo podizo cijenu(mislio pristacu ja posto on kaze)pa 1,5€ pa 1,6€ do 1,8€ i nisam htio da ga dam ja trazio 2€ ali nije htio.,

@malaksalo lepa cena, a lepo su i iznapredovali za to vreme. Video sam juce kad su ih proneli, predpostavio sam da su tvoji.

Sta mislite koliko je potrebno novca da se napravi ovakav ili slican objekat kao sa slike za recimo 100 teladi,50 sa jedne i 50 sa druge strane?Samo materijal,bez majstora itd?

tov-junadi.jpg

Za jednog bika u slobodnom tovu je potrebno 2 m2 a što se tiče cene objekta, ja sam pre godinu dana pravio objekat 20mx8m, zidan od blokova, metalna konstrukcija nosi plastificirani lim, koštalo je oko 6000e bez ruku majstora. moj ti je predlog da napraviš na bagrenovim stubovima a okolo bale slame. dosta je ekonomičnije, leti nije vrućina, olakšan prilaz Ultu da čisti, itd

@malaksalo moguce bolje ti znas od mene drzis ih pustene, predpstavliam da si ovo napisao iz licnog iskstva. Ja bih ipak isao na vecu kvadraturu po grlu. Koliko je bilo kod onih tvojih kvadrata po biku?

Društvo imam problem! Bikovi su mi 400+ kg i u poslednjih nekoliko dana su počeli da jedu manje,nekako nerado uzimaju hranu a ja pojma nemam šta se dešava.Inače hranim ih suvom detelinom,kukuruznom silažom i nekom smešom iz kućne radinosti od onoga šta imam(kukuruzna,pšenična,zobena prekrupa,sojin griz, itd.)Nisam ništa bitno menjao u ishrani a oni su jednostavno počeli manje da jedu.Zna li neko šta se dešava,hvala.

Nazad
Vrh