Tov junadi

Odlicni,bar koliko se ja razumem!
Jel to stala u lagumu?
Nisam siguran da znam šta je to laguma,nego meni je celo zadnje dvorište tako da kažem ukopano,znači imam tu obalo ili brinju (neznam kako vi to nazivate)sa tri strane.

lepo si i jednostavno napravio objekat za tov.::svaka cast::

Napravio i pokrio salonit pločama za jedan dan potpuno sam,jedino mi ćale podigao i dodao gore na krov salonit ploče u kašiki sa prednjim utovarivačem.

Poslednja izmena od urednika:
Hvala ljudi na lepim komentarima.POCERINA;neizlazi mi stajnjak zasad nikud al mislim da će da ga izguravaju napred i sa desne strane ispod korita,pa ću to da skupljam ručno u kolica pa na gomilu.A kada se nakupi dosta stajnjaka u oboru onda ću da ih prebacim i ogradim odmah tu pored sa desne strane a obor pčistim traktorom i odmah ih vraćam nazad.

Ma ovo je samo privremeno dok ne napravim nešto ozbiljnije.Trebalo bih da počnem sa radovima za oko mesec dana i onda cu staviti i nagib i mesto za odlaganje stajnjaka itd.

I kad budes pravio ozbiljnije gledaj da te sto manje kosta.Ne bi poverovao gde ljudi utove po 30 bikova.Ja sam toviliste za 10 kom. radio 2001 kostalo me 1500 DM ,s tim da sam iskoristio nadstresnicu od senjaka.

I ja sam viđao sve i svašta al ovo moram da uradim ljudski,moram da zidam zid visok preko 3m i debljine "cigla i po" koji će da drži ovu zemlju da se više ne obrušava pa će mi to odneti najveći deo novca.

da li neko zna kolika je trenutno cena bikova? bice skoro za isporuku robe, pa da budem u toku

Belgian Blue nije nikakva genetska manipulacija. To je sasvim normalno govedo koje ima prirodnu mutaciju koja utiče na myostatin, protein vrlo važan za rast mišićnog tkiva.

http://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_Blue

U osnovi, nešto jako slično gigantizmu kod ljudi, koji nastaje usled prirodnog poremećaja rada žlijezde hipofize. Mutacija je sasvim prirodna, a stočari su jednostavnim ukrštanjem uspjeli da formiraju novu sortu kod koje je mutacija nasledna, isto kao što se dobijaju i druge mesnate sorte bikova.

+ malo hormoni i sl.hemija...!!

Stranci kada dodju kod nas, oni ne mogu da se najedu......samo mrdaju usima i zvacu.......!

toliko o kvalitetu i ukusu ,,nabildovanih evropskih,, i ,,pustenih brazilskih i argentinskih,, goveda.

Pa naravno da je hemija,ne izgledaju im tako samo goveda,vec i dobar deo stanovnistva.Bice toga sve vise i kod nas.Za sada im nismo toliko zanimljivi,jer imamo malu kupovnu moc.
Zdrava hrana,prvenstveno meso proizvedeno bez hokus-pokus zezalica imace cenu kao zlato i zato treba zabraniti sumljivim kompanijama ulaz na nase trziste.
Nasi bikovi su bili hit na zapadnom trzistu 80-tih godina.Sta se sada desava samo Gospod bog zna ?

evo moje robe, treba da bude za isporuku u avgustu sredinom 54 kom.
2z3vx9t.jpg

zxo3rt.jpg

a evo i silaze sto je ostalo
2rdkf86.jpg

Nazad
Vrh