Tov junadi

Evo kod mene kako izgleda.

10i5mo3.jpg

30iizyd.jpg

14al8jd.jpg

pocerina je napisao(la):
Ako imas prostora iza stale mogao bi da izbijes donja 2 reda blokova pa da djubre samo izlazi napolje

Ako vidis ona vrata na prvoj slici, tu imaju jos jedan prostor veci negu u stali gde izlaze napolje. Samo tu ih jos ne pustam jer je hladno a i mali su. Imas slika na ovoj temi na strani 7 kako to izgleda napolju. Sto se tice prepravke ne znam, nemamo u planu. Cistimo svakih 20 dana i za sat vremena burazer i ja to odradimo.

Jingis je napisao(la):
pocerina je napisao(la):
Ako imas prostora iza stale mogao bi da izbijes donja 2 reda blokova pa da djubre samo izlazi napolje

Ako vidis ona vrata na prvoj slici, tu imaju jos jedan prostor veci negu u stali gde izlaze napolje. Samo tu ih jos ne pustam jer je hladno a i mali su. Imas slika na ovoj temi na strani 7 kako to izgleda napolju. Sto se tice prepravke ne znam, nemamo u planu. Cistimo svakih 20 dana i za sat vremena burazer i ja to odradimo.
tto im dodje kao ispust ? :ppozdrav:

Petar 90 je napisao(la):
Jingis je napisao(la):
pocerina je napisao(la):

tto im dodje kao ispust ? :ppozdrav:

Tako nekako brate grobarski! ::namigivanje::

To ti je matori Suga ili Vasi. Zovi veterinara da im da inekciju protiv toga. A ti kupi neko od vise vrsti sredstava u poljo apoteci pa ih isprskaj kao i stalu. :cao:

Janko, bio mi vetrinar jos pre mesec dana kad sam ih kupio i reko da su to glivice i da tretiram DEKANALOM a ono jos gore.Mozda samo ovaj skoz dole sto kaze MILOS ima lisaje a ovi ostali sugu ili vasi posto mi fleke izgledaju razlicito a i ovi sto imaju po vratovima se cesu a ovaj na butu ne.Probacu od sutra drugu terapiju za sugu a vama puno hvala.

Probaj IVERMEKTIN pod kozu!Ali strogo pod kozu 2 kubika na 100 kg telesne mase!ja telad cistim od glista na taj nacin! u predelu vrata(tzv maramica).ni slucajno u misic (IM),samo subkutano! Ako je suga skida je 100%. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]недеља, 20. март 2011. 15:40:48 CDT[/time]

ovo gore je suga ali ovaj dole sto ima krug koji je polu krvav i verovatno i gnojav i uzasno ga svbi,to je gljivicno oboljenje i uopste se ne leci lako veruj mi.

Postoji posebna tema o bolestima i lečenju goveda. Nisam smatrao da je par prethodnih postova trebalo premestiti u navedenu temu jer se ovo često javlja kao problem u tovu. Molim članove da se priča ovde završi da ne bi bilo premeštanja ili brisanja.

da pitam nesto iskusnih odgajivaca. hteo bih da uzmem 3 telinja oko 100-120kg. interesuje me za koliko vreme bi imali oko 300 kg.i koliko hrana bi pojeo jedno grlo.koliko bala seno ili lucerke i koliko zitarica. na lager u moja blizina imam samo premiksi od sano.ako ima nekoj takvo iskustvo so sano premiksi neka pise.pozz svima.

Nazad
Vrh