Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
alfa 9 je napisao(la):cujem da je milsan trenutno jako lose,u mom selu vise teladi su uginuli koristeci milsan u zameni.veterinar mi je rekao
Hvala na informacijiBranko je napisao(la):Izvinite što se mešam u prepisku oko ZP 735, ali član Raša02 isto radi u ZP institutu, pa i on može pomoći...
niko ne nudi,plaćaju 1,9 i nižecukaneca je napisao(la):Ne dajte ispod 2e!!
oisidor je napisao(la):Pa moje iskustvo sa sano mlekom je OK .Cak sta vise bolje mi je nego Ibeka panto ,ajer sa ibekinim mlekom imam vise problema sa prolivom .Nacuo sam ija razne price ali u sustini veoma je vazna higijena kanti i temperatura mleka .Ja kupujem telad od 7 dana starosti koja su odsisala kolostrum .]
Ja se drzim nekog redosleda kada mi stigne tele .Prvo zovnem veterinara da mu da inekciju nekih vitamina nesto kao oligo selen i slicno .Nikako mu ne dajem punu meru prvog dana bolje malkice da gladuje. Mleko obavezno prva dva dana spravljam sa pirincanom vodom i cajem od kamilice .Obavezno kod kuce imam kolivet antibijotik da se nadje ako krene proliv .I prve nedelje obavezno prokuvana voda nikako boelerusa .posle moze i boelerusa samo da temperatura bude odgovarajuca .u trecoj nedelji pravo da vam kazem vise ni nepazim na temperaturu mleka da bude tacno u stepen samo da nije bas hladna voda . Koncentrat mu dajem posle druge nedelje zajedno sa senom i voda takodje stim da mu svaki dan obavezno dam pola litre caja na cuclu dok nevidim da pije vodu .Ido sada nisam imao nekih vecih problema .
Sad je sve vec preslo u rutinu