Nešto mora da se radi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve je do uslova drzanja... U ovakvim uslovima toga nema...Ne tovimo sigurno deset godina.Sve se promenilo od tada.Gledam drugar non stop ima oko 70 komada i vise.Pa to non stop jebacina sa bolestima,upalama,virusima,...
Ovo su stare zidane stale,ranimo sa glave a cisti se rucno. Adaptacija takvog objekta je moguca da se npr napravi 4 boksa po 5 komada ali opet bi rucno ciscenje bilo.Sto ne napravis slobodan tov? Nije to malo bikova da svaki dan cistis stalu. Belgijancu treba vise vremena da stigne od simentalca, i problem je sto ima vise masti u sebi nego simental. Ja ako uspem sledece godine, bice ovaca kuci a bikovi idu u istoriju.
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Ne znam tesko mi je da izvucem racunicu u ovom poslu zbog kabaste hrane.Ko da radi nesto gde je tolika obaveza, a zarada upitna. Koliko bikova trebas da utovis za neku platu od 80000din neto, smrdeli bi mnogi samo da imaju koristi od toga.
To znači da nemaš rešeno mešanje oseke u jami.Nisam imao problema do sad sa nogama, seno mora pomalo da se dodaje jer hoce da navuku na resetke pa onda ako odma ne ocistis propadne u kanal pa moras dizati resetke da se ocisti. Telad primam na slamu i tu ostaju 3 meseca, posle idu na resetke prvih 15 dana se privikavajy slabije jedu posle toga sve normalno.
Svako grlo ri traži određenu površinu da ga držiš vani.@Surdonja Да ли, када, и чиме дохрањујеш краве које су на отвореном?
Не знам да ли би био исплатив мало измењен систем: краве на отвореном али само на пар хектара, тако да би морала спремљена храна. Јер овде нема пашњака нити слободне земље.
ps. Inace obe krave sa slika su iz tvog kraja.
Marko da li im oticu noge posto su na resetkama i da li izvlace kabastu hranu na resetke?
30-ak ari od oka.A na kolikoj površini rasipate toliku prostirku onako od oka?
Bio sam na dve farme ni jedna nema ispust tj Isto oko njih ogromne količine slame spremne za zimu.30
Kod nas je 12e/t za bioelektranuMali off topic, takodje tovim junad, vecinom simetalce od nakupaca kupujem, zanima me u vezi stajskog đubra, koliko je realno prodati, tu prikolicu vagonku koja bi tu realna cena bila?
Sent from my SM-A525F using Tapatalk