Tov junadi

trci kod komsije sto pre i kazi mu da ce na kraju i on morati da kupuje hranu samo da ih natera na 350 kg da bi ih oni oterali a on ce ostati u nevidjenim dugovima.Iskreno sam tako cuo da je tako u macvi nagrabusijo. :nono:

Upravo me sad zove zet i pita za telad i on hoce da ubaci neki komad. Ovo je ludilo ovih dana i oni koji nisu imali stoku 10 zadnjih godina sad stavljaju po neko tele u tov :zli: Sledeće godine u ovo vreme biće bikovi 1evro. Ne možeš naći muško tele taman da je za lek. Ovi što prodaju male kako se krava oteli čini mi se da nekoliko njih čekaju i hvataju ga da ne padne na zemlju :haha: :haha:

Druze ako vec imas tu kabastu hranu koja ce da ti pretekne,bolje ti je da kupis 5 muskih teleta oko 130 kg,utovis to,prodas i vise ce ti sigurno ostati nego da se mucih sa tih 20 kom sto si hteo da uzmes.....veruj mi ,znas da je tvoje i ne odgovaras nikom za nista :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1297971923[/time]

ja mu reko od 150 do 350 kg oni najvise kilave, a kad predju 350 onda brzo nabacuju, zezace se sa njima bar 5 meseci, a mozda i celih 6, a ima da pojedu po mojoj proceni oko 1500 bala

Ma bolje cuvati svojih 5 i znas da je tvoje sve sto zaradis,nego da cuvas tudjih 100 i koliko je sigurno da ce platiti,da te nece zajebati i sta sve jos,nedaj boze da uleti naka bolest,ume sve to da bude zajebano,a i bolj da jedu moji,nego tudj,ako se njemu isplati da placa da mu tovis,pa mora se i meni isplatiti da ja cuvam svoje i da ih tovim za sebe :ppozdrav:

Tako je druze,moj cale krenuo sa 3,sad iamo 12,do godine 20....
Jedini problem ovde kod mene je zemlja,nemam toliko svoje,a tesko je naci velike parcele za zakup,ili kad bi bar ove male mogle da se nadju u krugu ili jedna blizu druge,al tesko i to :ppozdrav:
Moje misljenje,na vecu kolicinu vise i ostaje,sto je i logicno :ppozdrav:

Nismo nikad radili tako usluzno, pa sam hteo da cujem vase misljenje. Ako svi kazete tako onda je tako, nema tu nekog mozganja. Mada taj sto vec radi nekoliko godina, kaze da je zadovoljan. Nego kad pomenuste telad, kakva je cena kod vas, tezine oko 130kg?
Slazem se sa Petrom da se na vecu kolicinu vise isplati i kod mene je problem zemlja, sve su parcele isparcane, male.

Napisacu ti u odg temu za to da ovde ne odemo u off...
To je kod nas najveci problem,parcele su vrlo male 30-40a,meni se ispod 60ari ne isplati uzimati

Ako si njima isplati da tove usluzno,tebi ce se sigurno duplo isplatiti da kupis tele i da ga utovis :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1297990809[/time]

druze evo teme za tvoje pitanje,a tu je i odgovor:
http://poljoinfo.com/index.php?topic=634.0

nesto ce se sigurno promeniti na bolje telad se traze kao nikad do sad ,a sto se tice usluznog tova bolje bezati od toga- tvoj rad,kabasta hrana,slama struja voda ciscenje njihovo tele i koncentrat ,ako dobijes koncentrat loseg kvaliteta onda si na sigurnom gubitku.

Ma ja sam protiv toga....Da tu nema neke prevare tovili bi oni sami,a ne bi davali nekom drugom to da radi :ppozdrav:

u tovu nema brze love od teleta do bika treba godina, izuzev naseg kolege koji od marta do septembra utovi bika do 500kg.

kifler je napisao(la):
u tovu nema brze love od teleta do bika treba godina, izuzev naseg kolege koji od marta do septembra utovi bika do 500kg.
Ma prijatelju kifler,da je do 500 pa i nekako..,nego od marta do septembra nabiju od 630 do 670 kg :haha: :haha: :haha: Veliki pozdrav za tebe :ppozdrav:

Ima li neko resenje kako da ih poteram jbicice da jedu nesto su stali ovih dana sa jelom starasno ,samo nesto prebiraju po jaslama .Imaju oko 400 kg mozda koju kilu vise kao da im je stao preziv ili ph u buragu nije bas dobar pojma nemam .Danas sam poceo sodu bikarbonu da im dajem u vodi za pice pa cu videti za par dana ako to ne pomogne ona cunesto drugo da probam i tako
Zanima me vase misljenje
Post je spojen: [time]1298122784[/time]

nema kaslja
pa i ja mislim da sam preterao sa hranom posto sam nabavio neku sojinu sacmu povoljno pa im skrkao u hranu .Sad sam malo smanjio ranu pa cu videti

Nazad
Vrh