Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo kasnim ali dobro ....Pa kombajnom za senazu,pokosim uvece i ujutru siliram,samo pitam koliko bi takva silaze mogla vremenski da izdrzi u silo jami,a da se ne ukvari?Kako to planiras da izvedes sa kojom masinom ? Mislis da pokosis ovas kosacicom i sta onda sa tom masom? Ratko ima tu rol presu i motalicu i nije daleko od mene e sad koliko bi kostalo po bali neznam? Neznam dali bi mogao obican jednoredni silokombajn da se koristi za ovo siliranje (vilama da se ubacuje masa u njega)? Posto bi se to odradilo u maju mogao bi da se poseje silazni kukuruz posle ovsa?
Telad su iz dela golija... nova varos... zlatibor... direktno kupovani od ljudi iz sela.. cen je 455evra kupljeno 50komada.. najmanji imaju 105 a najveci do 13t... prosek je bio 120kg kod mene vagani.. hvalaSrdjane koliko su kostali u proseku telci?odakle si stigli..
Ne bih se slozio s tobom,na cenu junadi od 1,8e po kg cena teleta od 3.8e kg je puno,ali kvalitet je dobar i nema jeftinijeNeka realna cena za ovu telad bi bila 400e po komadu....To nije puno para, mi smo takve prosle godine u ovo vrijeme kupovali za 600eura!
Silno gresisi sinko ( iz crtanog filma) krave dok su zasusene nedaju mleka ........ bolje da telice prodamo bosancima , bolje placaju , kupim juga i pocnem dasvercujem na zadnjem sedistuIdemo u off,
Ali moram ovo da ti kazem,pogresio si u poruci gore,nije tvoj problem sto bi telad bila 3e,ti bi za tele od 150kg dobio 450e,problem je u tome sto ti je cena sirovog mleka mala,pa onda gledas da se iscupas na teletu i zaradis sto mozes vise...
Moramo malo biti realni jer celokupna slika nase poljoprivrede je katastrofa i jedno vuce drugo,tebi malo placaju soju i zitarice,a prodaju ti ih duplo skuplje koz koncentrat,daju ti neku minimalnu cenu mleka,a naplate ti sest puta skuplje naftu,ne dobijes subvencije,a traze porez,...
U pravu si 100%,skidam kapuSilno gresisi sinko ( iz crtanog filma) krave dok su zasusene nedaju mleka ........ bolje da telice prodamo bosancima , bolje placaju , kupim juga i pocnem dasvercujem na zadnjem sedistu
Tesko je nabaviti ovu... ketlmaster4.. ja sam jedva nabavio 35evra je za deset davanja... racunaj i revakcinu za 21dan znaci 70evra za deset komada. 7evra po teletu.@ dr srdjan
Koliko je sad vakcina za telad?
Nisu otisli bikovi jos... ceka se da krene Bosna sad od prvog febrruara izvoz za Tursku... A imam ja spremnu veliku novu stalu... vidi se na slikama... tu zimi stavljam telad ili odvajam neke sa kojima imam problema u lecenju. Topao je objekat a ima i ventilaciju ... dva manja ventilatora koja izvlace zagusljivi vazduh.... da ne kazem amonijak. Ne znam zasto previse hrabro...??? zima je bolja za goveda nego vrucine.dr.srdjan12 -- Jel to otisli bikovi, pa je ovo nova tura ili su u drugim boksovima smesteni ?
Lepo za videti, ali previse hrabro za uraditi.