Kod mene je problem sto niko vise nece da plati slobodnjake. Clan @malaksalo drzi i pustene i vezane i koliko dobije za jedne, toliko dobije i za druge. Sto se zarade tice, zavisi kako se gleda, po komadu je sigurno veca zarada kod vezanih, ali ako se gleda utroseno vreme mozda je slobodan tov isplativiji. Trebalo bi u toku ove godine da pravim stalu za jos 20-30 komada i ne mogu da se odlucim za sistem trenutno su mi svi vezani i iziskuje dosta vremena, kad bi vezao jos 30 komada trebalo bi mi jos vise vremena za namirivanje, a u stalnom sam deficitu sa istim. Sto se tice hrane na volju jeste da je jednostavnije, ali i tu odlazi dosta vise hrane. Ja sam i iz svinjaca izbacio hranilice i hranim ih uobroceno, jer mi je manja konverzija hrane. Ranije sam hranilice punio svaki drugi dan, a sad im dajem dva puta dnevno, potrosim ukupno 20-ak minuta vise, ali potrosim i manje hrane.
I sto s tice kolicine loja ne mora da znaci vise puta su mi mesari kojima prodajem, dolazili sa cudjenjem da na bikovima nema loja skoro ni za lek. Jedan mi je cak rekao da od jedne ture koje je uzeo nije bolje u zivotu zaklao. Kolicina loja zavisi i od ishrane.