Totalni herbicidi

To je zubača, jedna od najgorih trava i najbolje se uništava sa čestim plitkim oranjem.

Bravo, to je to, ne znam zasto kod nas ali matori ljudi je zovu pirevina..
Od oranja nema nista, to nam je u dvoristu imamo i ja i komsija, on tvrdi da je to nekad voda donela kada su bile poplave i voda donosila i nanosila svasta.
Zanima me da li postoji neko resenje da se isprska sa necim, da se ona zatre a da se ne osusi ostali deo travnjaka to jest zdrava i normalna trava ?

Meni se pirevina pojavila na njivi gde ne pamtim da je nekada bila i ove godine je ima prilično a ne znam odakle. Preporuka je vibala + tribenuron metil pošto je na njivi suncokret.

Jel i kod vas ovo zovu pirevina ?
Nama treba za dvorista i klasican travnjak.

Без 10л тотала јој не можеш ништа спада у усколисни коров. Једино да је механички уништаваш ако је нема пуно, значи плевљењем и чупањем жила из земље. Натопи земљу водом ту где је па је чупај.

Od oranja nema nista, to nam je u dvoristu imamo i ja i komsija, on tvrdi da je to nekad voda donela kada su bile poplave i voda donosila i nanosila svasta.
Zanima me da li postoji neko resenje da se isprska sa necim, da se ona zatre a da se ne osusi ostali deo travnjaka to jest zdrava i normalna trava ?

Ja sam u travnjaku jedne godine čupao i uspeo sam da je očistim. Ali moraš stalno da čupaš gde god je ima, posle zalivanja ili posle kiše najbolje.

Da, pirevina.

Poslednja izmena:

Od koje mešavine je travnjak?Ako je klasična mešavina ne pomaže hemija, inače ima skupih mešavina koje mogu da se tretiraju svim sredstvima koje se koriste u pšenici.

Ovako za neki klasičan travnjak od standardne mešavine, samo ručno možeš da je se rešiš.Obavezno nisko i često košenje, bez malčiranja i ostavljanja trave, mora sve u korpu pogotovo ako ne radiš vertikulaciju.Korovi ne vole često i agresivno košenje.

Travnjak je otkud znam svacega ima, bacana je nekada i parkovska trava i trina, ima i maslacka i bokvice i malo deteline i svega po malo, miks..
Ja kosim trimerom a komsija kosi elektricnom kosilicom, on bas kosi cesto jer mu je kosilica nejacka i ne dozvoljava da mu trava i malo preraste u principu on pokosi 4-5 puta ja jednom...

Cupao sam ja to prosle godine u dva navrata polomio se cupajuci skinuo sve sto sam mogao da vidim, ove godine isto tu gde sam cupao, sto rece neko previse je duboko korenje i ona ce stalno da se vraca.

A sta da radim sa ovim korovom br2 sto pretpostavljam da je sirak jel i tu nema resenja hemijskim putem ?

1748509137863.jpg

Kad češće budeš kosio sirak će sam nestati... A zubača može da bude lepa trava u travnjaku kad se redovno kosi, osim što prva zasuši u kasno leto i jesen

Nazad
Vrh