MOMOSARIC
Član
Ali ubice i travnjak. Nema tu hemijskog rjesenja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je zubača, jedna od najgorih trava i najbolje se uništava sa čestim plitkim oranjem.
Meni se pirevina pojavila na njivi gde ne pamtim da je nekada bila i ove godine je ima prilično a ne znam odakle. Preporuka je vibala + tribenuron metil pošto je na njivi suncokret.
Ja sam u travnjaku jedne godine čupao i uspeo sam da je očistim. Ali moraš stalno da čupaš gde god je ima, posle zalivanja ili posle kiše najbolje.Bravo, to je to, ne znam zasto kod nas ali matori ljudi je zovu pirevina..
Od oranja nema nista, to nam je u dvoristu imamo i ja i komsija, on tvrdi da je to nekad voda donela kada su bile poplave i voda donosila i nanosila svasta.
Zanima me da li postoji neko resenje da se isprska sa necim, da se ona zatre a da se ne osusi ostali deo travnjaka to jest zdrava i normalna trava ?
Jel i kod vas ovo zovu pirevina ?
Nama treba za dvorista i klasican travnjak.
Od koje mešavine je travnjak?Ako je klasična mešavina ne pomaže hemija, inače ima skupih mešavina koje mogu da se tretiraju svim sredstvima koje se koriste u pšenici.Bravo, to je to, ne znam zasto kod nas ali matori ljudi je zovu pirevina..
Od oranja nema nista, to nam je u dvoristu imamo i ja i komsija, on tvrdi da je to nekad voda donela kada su bile poplave i voda donosila i nanosila svasta.
Zanima me da li postoji neko resenje da se isprska sa necim, da se ona zatre a da se ne osusi ostali deo travnjaka to jest zdrava i normalna trava ?
Jel i kod vas ovo zovu pirevina ?
Nama treba za dvorista i klasican travnjak.
Nesto si pobrkao. Ni Vibala ni tribenuron-metil ne unistavaju pirevinu.Meni se pirevina pojavila na njivi gde ne pamtim da je nekada bila i ove godine je ima prilično a ne znam odakle. Preporuka je vibala + tribenuron metil pošto je na njivi suncokret.