panonac
Prijatelj Foruma
Dali se Torpedo traktori i dalje proizvode ili je fabrika odavno vec zatvorena
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je torpedo 7506 bez prednje vuce tj menjac sa pravim zubima moze biti da su se pojele rolnice od radnog hoda ( beli zec), ili je jedna ispala. imao sam taj problem na mom torpedu.VetMed je napisao(la):Imam ja uputstvo za rukovanje i odrzavanje od TD55A ona mala zelena knjizica. Ne znam kako bih to mogao prebaciti u PDF. Gledao sam ove prethodne linkove sto ste stavili od Deutz-a, u ovoj knjizici su sve iste slike i tekst samo su prevedeni.
Imam jedno pitanje, kod komsije na 7506A problem sa menjacem, naime kada ide uzbrdo pod teretom prvom brzohodnom i pritisne kvacilo, stane, kada ponovo krene povuce vise nekih zupcanika i ide nekom nedefinisanom brzinom, ne moze da oceni koja je ali nije prva, rucica menjaca je i dalje u prvoj, ne moze da izbaci iz prve dok ne stane negde nizbrdo (tako mi je objasnio) Vec je jednom radio menjac i nije zadovoljan. Zna li neko nekog dobrog majstora koji radi menjace na Torpedu. Njemu je radio Bosko Vlajnic kod Zrenjanina, kaze uzeo mu 600e i nista. Pozdarv.
Zanima me ova ispred maska, u kojoj su farovi plastićna i one 2 sastrane plastićne dal ima gdje da se kupi ?goxy je napisao(la):nesto sam zabrljao
Post je spojen: [time]1292825127[/time]_________________________________________________
Post je spojen: [time]1292850504[/time]_________________________________________________
ratarhr je napisao(la):Zanima me ova ispred maska, u kojoj su farovi plastićna i one 2 sastrane plastićne dal ima gdje da se kupi ?goxy je napisao(la):nesto sam zabrljao
Post je spojen: [time]1292799927[/time]_________________________________________________
Post je spojen: [time]1292825304[/time]_________________________________________________
Tu je problem u kvacilu . taj problem smo i mi imali lamella je masna i ne odvaja kako treba . on drzi napregnut menjac i jednostavno nemozes da ga iscupas iz brzineVetMed je napisao(la):Nisam sad kod kuce, ali za par dana cu se javiti. Pozdrav.
Ako je lamela masna, onda kliže, a ako drži našpanan mjenjač onda neodvaja dobro, to su dva različita pojma i kvara.. Svaki se riješava drukčije..geza je napisao(la):Tu je problem u kvacilu . taj problem smo i mi imali lamella je masna i ne odvaja kako treba . on drzi napregnut menjac i jednostavno nemozes da ga iscupas iz brzineVetMed je napisao(la):Nisam sad kod kuce, ali za par dana cu se javiti. Pozdrav.
Attila je napisao(la):Možda se raspala lamela pa nema dovoljno mesta da skroz razdvoji od korpe
da je lamela masna menjačem bi šaltao sa dva prsta
da ispravim sebe , lamella nije toliko masna da proklizava samo malo i lepi se za potidnu plocu . znaci traktor ide ali ako hoces da stanes stisnes kvacilo on stane ali uvek kao da hoce da krene .napregnut je menjac . nama je mnjaza lamelle popravila kvar pzdrav