Torpedo

Gledao sam ima samo katalog delova.

Ja sam uz 539 dobio knjizicu (uputstvo za rukovanje i odrzvanje) u kojoj je lepo sve opisano sta sluzi za ovo sta za ono, kako se steluju hidraulik, razmak tockova, koje ulje ide, gde se sipa i ispusta i sl. Mora da takvo nesto postoji i za Torpedo.

Kristian je napisao(la):
ako dobro znam 5006 ima 4 cilindricni motor kao 6006 ali menjac nije ista ima rucna kardan kvacilo i 12 brzina.ujak ima takav sa prednjom vucom. i ima jedan ovde u okolini bez prednjice motor i hidraulik isti ali menjac nije. i samo 540 i servo volan.dobri su traktori jos nismo dirali menjac samo motor :D
Nije tačno, Deutz 5006 ima tri klipa i 48 konja
http://www.konedata.net/Traktorit/deutz2506.htm

kiraj je napisao(la):
Ovo je za 4005 tj. stariji model, da budemo precizniji :ppozdrav:

Greška ,pošto imam 4806 pa mi prst sam ode na 6.Hvala na sugestiji ,ispravljam. :ppozdrav:

Imam ja uputstvo za rukovanje i odrzavanje od TD55A ona mala zelena knjizica. Ne znam kako bih to mogao prebaciti u PDF. Gledao sam ove prethodne linkove sto ste stavili od Deutz-a, u ovoj knjizici su sve iste slike i tekst samo su prevedeni.
Imam jedno pitanje, kod komsije na 7506A problem sa menjacem, naime kada ide uzbrdo pod teretom prvom brzohodnom i pritisne kvacilo, stane, kada ponovo krene povuce vise nekih zupcanika i ide nekom nedefinisanom brzinom, ne moze da oceni koja je ali nije prva, rucica menjaca je i dalje u prvoj, ne moze da izbaci iz prve dok ne stane negde nizbrdo (tako mi je objasnio) Vec je jednom radio menjac i nije zadovoljan. Zna li neko nekog dobrog majstora koji radi menjace na Torpedu. Njemu je radio Bosko Vlajnic kod Zrenjanina, kaze uzeo mu 600e i nista. Pozdarv.

Jbg, nije mi rekao. Mislim da odvaja dobro jer kada ga vozi po ravnom nista, sve normalno. Ali kada ide uzbrdo pod teretom i stane to se desava. On je stariji covek pa reko meni, kaze mozda to ima na tom cudu, internetu :osmeh:

On ne može nikako sam da prebaci u neku drugu brzinu. Može da mu proklizava kvačilo, pa da mu se zato čini da nije ista brzina.

zorancile je napisao(la):
Mislite da mu se sam prešalta u neku drugu brzinu?
moguće je , kod mene je otišla opruga na relaciji izmedju 1 i rikverca i kada u jako strmim terenima cimnem na kočnicu težina zupčanika jednostavno uglavi zupčanik u brzinu jer mi je ručica mjenjača tada u nekom drugom položaju i nemože da zadrži

ja sam tako razumio i ovaj problem :sta: možda griješim

VetMed je napisao(la):
Imam ja uputstvo za rukovanje i odrzavanje od TD55A ona mala zelena knjizica. Ne znam kako bih to mogao prebaciti u PDF. Gledao sam ove prethodne linkove sto ste stavili od Deutz-a, u ovoj knjizici su sve iste slike i tekst samo su prevedeni.
Imam jedno pitanje, kod komsije na 7506A problem sa menjacem, naime kada ide uzbrdo pod teretom prvom brzohodnom i pritisne kvacilo, stane, kada ponovo krene povuce vise nekih zupcanika i ide nekom nedefinisanom brzinom, ne moze da oceni koja je ali nije prva, rucica menjaca je i dalje u prvoj, ne moze da izbaci iz prve dok ne stane negde nizbrdo (tako mi je objasnio) Vec je jednom radio menjac i nije zadovoljan. Zna li neko nekog dobrog majstora koji radi menjace na Torpedu. Njemu je radio Bosko Vlajnic kod Zrenjanina, kaze uzeo mu 600e i nista. Pozdarv.

ako se ne cuje nista tj ne melje nista u menjacu onda ne moze biti velika stvar, mozda je opruga sa kuglicom oslabila il se pojela osovina po kojoj ide kuglica kao kod WORM, a tu samo na tu visljusku od 1-2 brzine ima jedan vijak 8mm pa mozda se i on otpustio il slomio! kad skine gornju deklu sve se vidi

Izvinjavam se ako nisam lepo objasnio, ali ja sam tako nekako razumeo. Naime, kada stane uzbrdo, rucica ne moze da se izbaci iz brzine i prilikom kretanja kao da povuce vise nekih zupcanika. Cim krene nizbrdo moze da se salta normalno. Popricacu sa njim narednih dana malo detaljnije pa cu pisati. Hvala vam puno u svakom slucaju. Pozdrav.

Nazad
Vrh