Torpedo

Pa naravno da mislim na eurodizel,oktanski je jači i od ložike i od naše verzije D-2. A kada pogledate računicu da je u Bosni eurodizel 1L - 97din, a ložika 1L - 78din. matematika je onda prostaaa :bravo:

fjn43k.jpg

potonuo iz cista mira!!

2j5mbfc.jpg

Post je spojen: [time]1290690147[/time]

nije slatina,sve je normalno bilo dok nije potonuo. :D
Post je spojen: [time]1290715642[/time]

steta sto nemoze video klip da se stavi!?borba Ulta i John Dira da ga izvade iz rupe,uspeli... :cool: :sreca: ::svaka cast::

Uvaženi Gospodine Mačvanin 82
Mačvanin 82 je napisao(la):
Pa naravno da mislim na eurodizel,oktanski je jači i od ložike i od naše verzije D-2. :bravo:
Gde ste Vi čuli za oktaski broj kod dizel goriva i da li uopšte znate šta je oktanski broj?Šta bi onda bio cetanski broj i kolika je njegova vrednost? :sta: :nono:

Lozika ima samo puno vise sumpora i jos zavisi iz koje rafinerije ide.Kod nas se navali kad dolazi iz Rijeke a iz Siska kad dode onda se narod mrsti jer fali pola brzine u traktoru ma nek fali ali je i znatno jeftinije.Ako nemoze drugom moze prvom sto kazu kod nas.Dan duze ali para ostane u dzepu dosta.

Gospodine @Bećarina pusta
Slažem se da treba da se piše, ali bih molio da se u stručnim temama ipak pazi šta se piše i da se izbegavaju gluposti.Ipak svki post ostaje i neko treba da nauči nešto novo u ovim temama, a ne da uči pogrešno.I na svaku napisanu glupost ću reagovati i pisca opominjati. :ppozdrav: :cao:

@panonstib
Gospodine panonstib niste nam objasnili ima li svrhe koristiti euro dizel umesto
D-2!
Da li je ,,jaci" euro dizel ili je covek kupio kvalitetnije gorivo(euro dizel) pa
stekao utisak da je ,,jaci" euro dizel. :ppozdrav:

Da pomognem ovoj temi oko goriva za koju mislim da joj nije mesto ovde:Cetanski broj označava vreme zadrške pre samozapaljivanja goriva.Označava otpor goriva prema samozapaljivanju pri visokoj kompresiji.Sto je veci cetanski broj gorivo ce se pre zapaliti sto je veoma vazno za dizel motore jer ako dodje do zakasnelog paljenja goriva moze doci do nekontrolisanog sagorevanja i do ostecenja motora.Za dizel goriva je bitan i kiselinski broj sto predstavlja broj miligrama KOH(kalijum-hidroksida) potrebnih za neutralizaciju slobodnih kiselina.Slobodne kiseline predstavljaju glavne zagadjivace goriva i kada je manje kiselinski broj gorivo je cistije.Bitna je i kolicina sumpora, evrodizel treba da ima manje od 10 miligrama u 1 litri goriva.Sve ovo govori da je evrodizel kvalitetnije i "jace" gorivo od D2.Ali treba biti oprezan u upotrebi evrodizela u motorima koju nisu predvidjeni za njega.Naime evrodizel ima znatno manje masnoca sto moze dovesti do ostecenja sistema za ubrizgavanje goriva kod starijih motora.

da li se nekom desilo da trakror,u pitanju je td 90 od jedanput ostane bez hidraulike. pre neki dan sam ga parkirao u šupu i sve je radilo. danas ga upalio a njemu nema ni volana ni kipe ni dvosmerne ni poluge nece da digne. jel to pumpa ili nesto drugo bi moglo da bude. cistio sam nekoliko puta onaj ventil na razvodniku i nista. unapred hvala

Da li pumpa daje neki pritisak, da li radi? Ako ne daje, onda je otkinula kajlu, pa zupčanik ne okreće osovinu od pumpe.

nista ne reaguje. pumpa ne daje nikakav pritisak. vec mi se desavalo da otkine kajlu ali je volan tad radio,sad nista ne radi. sutra cu kupiti novu pumpu pa cu videti kakvi ce biti rezultati.

Nazad
Vrh