Torpedo

necu vise ni traktor koristiti ove godine, jer je danas zavrseno oranje i do spremanja odmara a sprema drugom u crnom zecu tako da ne bi trebalo biti problema

Ajd' da neko objasni te zečeve :D (kako su raspoređene brzine, broj brzina, broj grupa brzina - zečeva a čini mi se da sam čuo da ima i konj, putne brzine kretanja u pojedinim stepenima prenosa) za nas koji nismo nikad ni seli u Torpeda. :D Možda nekad zatreba a i da lakše pratimo ovu diskusiju.

neznam tacno koliko ide u km,al' pomocicu.
ima 3*4 brzine + 4 rikverc
spora/kornjaca
srednja/beli zec(kao domaci)
brza/crni zec(divlji)
maximalna brzina je 25km/h,ovih mojih starijih,adriatici idu malo brze i ako se menjac ne dira.

Samo da dodam da posle 2.beli zec sledeća brža brzina je 1.crni zec. Nije kao na Imt da idu redom brzine.
Na nekim Torpedima posle 3.beli zec ide 1.crni zec, mislim da su to stariji menjači.
Adriatici su brži jer imaju drugačiji odnos konusno-tanjirastog para, konusni ima 2 zuba više.

kod nas se ti zečevi ne koriste ima spore , radne , transportne i rikverc , znaći za oranje se koristi uglavnom 3. radna ona ide do nekih 9 km/h , ako je teže za orati onda 1. tranportna ona ide negdje do 7km/h ili ako je jako teško onda 2. radna to je nekih 5km/h

ja orem ili u prvoj brzohod ili u drugoj radnoj ali i to sa radnom je malo rizicno jer oce lako da ode taj zupcanik kad se optereti
Post je spojen: [time]1290029499[/time]
kod nas se ti zečevi ne koriste ima spore , radne , transportne i rikverc , znaći za oranje se koristi uglavnom 3. radna ona ide do nekih 9 km/h , ako je teže za orati onda 1. tranportna ona ide negdje do 7km/h ili ako je jako teško onda 2. radna to je nekih 5km/h

a na koliko obrtaj motora u tim brzinama meris koliko km/h ide ?

worm je napisao(la):
ja orem ili u prvoj brzohod ili u drugoj radnoj ali i to sa radnom je malo rizicno jer oce lako da ode taj zupcanik kad se optereti
Post je spojen: [time]1290004299[/time]

a na koliko obrtaj motora u tim brzinama meris koliko km/h ide ?

ma nemam sat to ja onako procjena napamet , a kad orem onda orem sa 3/4 gasa .

Mačvanin 82 je napisao(la):
:cao:
Pozdrav svima,i ja posedujem ovu mašinu od traktora i veoma sam zadovoljan,interesuje me dal je neko ugradjivao neko "dodatno" grejanje u Torpeda
moze da se ugradi i uljno i toplim vazduhom a i vodom,samo prvo treba srediti kabinu

hteo sam reći TX ima to fabrički predvidjeno,a ovi zeleni to još nisam video,čak sam i jednog Padinca pitao za to i nije me preporučio tu " dodatnu ugradnju " . Mislim da je opcija Webasto najlogičnije rešenje,ako neko drugi već nešto nije ugradio...

Nazad
Vrh