Torpedo

Ako neko zna brojeve telefona i mesto odakle je ko rastura torpede u delove da mi posalje na p.p. Hvala u napred. :ppozdrav: :cao:

nikola94 je napisao(la):
zorane.... sta ti mislis o torpedu 9006 dali se greje i kakva mu je hidrulicna pumpa:haha: :sta:
Kakvo grejanje sta pricas ti?? Pa to ako se greje nije traktor nego parnjaca! Ja moj teram u oranju celi dan bez gasenja i nije se grejao do sad a naorao se on u VOJVODINI dosta,kako su mi pricali samo su se vozaci menjali i teraj! a za hidraulicnu pumpu nisam imao problema do sad!!

kod nas u selu je imao jedan torpeda 9006 i stalno je imo problema sa 6 cilindrem ......ali neznam zasto :sta: :sta:

Kao i svaki traktor, dok je dobar motor i dok ima odgovarajući priključak i radnu brzinu, nema problema sa grejanjem motora. Treba paziti da motor bude suv zbog vazdušnog hladjenja. Ja znam nekoliko ljudi koji pregreju i Mtz, a svi kažu da je Mtz nepoderiv...
Što se tiče pumpe hidraulika, ako koristiš manje priključke, nema problema. Problem nastaje ako naprimer seješ sa osmorednom sejalicom koju on može da digne, ali kad radi sa njom pregreje ulje u hidrauliku pa onda ne može. Nije problem pumpa nego mala količina ulja u hidrauliku. Može da se reši dodavanjem dodatnog rezervoara za ulje. Inače nova pumpa ima da se kupi za manje od 100 evra.

zorancile je napisao(la):
Kod nas se pričalo da je fabrika propala i da ne radi od 1991 ili 92. godine? :sta:

Ma da. Tada je propala. Onda je naša vlada napravila neki sporazum da se napravi te traktore 97/98 god za branitelje. Kao neka povlastica. I onda na kraju totalno krepala tvornica :D Mislim da su radili jedno godinu dvije. Nisam siguran. Uglavnom nisu sve serije se pravile. Nego TD 9006, 7506 i 5506.

nikola94 je napisao(la):
dali se greje kar radi malo teze poslove??...

Pa svaki se traktor pregrijava ako ga siliš. Inače uz redovito održavanje, mali znak pažnje nikakvih problema. Sto se tiče hidraulika. Dobra je... Sve se to može napravit da radi dobro...

zorancile je napisao(la):
Kao i svaki traktor, dok je dobar motor i dok ima odgovarajući priključak i radnu brzinu, nema problema sa grejanjem motora. Treba paziti da motor bude suv zbog vazdušnog hladjenja. Ja znam nekoliko ljudi koji pregreju i Mtz, a svi kažu da je Mtz nepoderiv...
Što se tiče pumpe hidraulika, ako koristiš manje priključke, nema problema. Problem nastaje ako naprimer seješ sa osmorednom sejalicom koju on može da digne, ali kad radi sa njom pregreje ulje u hidrauliku pa onda ne može. Nije problem pumpa nego mala količina ulja u hidrauliku. Može da se reši dodavanjem dodatnog rezervoara za ulje. Inače nova pumpa ima da se kupi za manje od 100 evra.

Eto zorancile je bio brzi. U svemu se slazem sto je on rekao...

Nikola, još nešto da dodam, kod Torpeda je bitno da ima dobar pritisak ulja u motoru (pogotovo kad je vruć) jer hladi klipove iznutra tako što prska ulje odozdo na čelo klipa. Ako je mali pritisak, slabije hladi.

Zrine, kako su izgledali ti modeli, kao i do tada Adriatik?

Bitno je da ima dovoljno ulja u motoru. Znači poželjno je imati malko više od maximuna na mjeraču. Jer zracno hlađenje motori imaju veću radnu temperaturu ( mislim da je oko 110 stupnjeva )

zorancile @ evo ovaj prospekt... Sjecam se da su baš tu sliku stavili kada su krenili ponovno u proizvodnji. Nazalost koja nije dugo trajala ::lose::

http://img293.imageshack.us/img293/6640/scan0004e.jpg

stavio sam taj link zato što je slika velika.. i da zehebao sam se. Nije 9006,7506 nego je 90 A, 75 A.. i tako dalje. ::sramota::

zorane koje god. naj mlace moze da se nace kod nas u srbiji ja sam naso 1991??....hvala za informacije

Ja nisam uspio vidijeti Torpeda jaceg od 45ks a da se pregrijao.Ja na svome imam ugradjen pritisak ulja i temperaturu.Ma do 90 nikad nije dosao da je radio neznam ti sta.Bitno je da su rebra cista i turbina takodjer svakih najmanje 8 dana filter zracni izcistiti.Pumpa hidraulike 100 eura :sta: to je nesto malo ako nije nekakva"cang jang"Torpedova pumpa nabija 250bar.pritisak i jedna je od jacih pumpa na traktorima.Ako je ispravna pumpa mozes ga drzati na vagi sa hidraulikom a nerijetko usi na poteznicama potrga.Torpedo ima savrsenu hidrauliku,motor,mijenjac iako peta nedostaje ali diferencijal :nono:.Korpa mu je lose rijesena pa tko kirija s njim svake 3 godine po pola.

Nazad
Vrh