Torpedo

Oosobno posjedujem Torpeda 7506 i prije par dana dok smo pripremali za repicu torpedo je pretanjurao 6ha, 2 puta sa 40 litara goriva...
Evo slika da se uvjerite..ko ne vjeruje, može doć pomoć.. :D

da nije imt felni nista :haha: :haha: :haha:

6 hektara dva prolaza je 12 hektara iz cega se moze izracunati 40 litara /12 hektara je 3.3 litra po hektaru posto su njive prave i velike pola sata hektar znaci da trosi 6.6 litara na sat koliko i sedmica trosi

Bubu je napisao(la):
Hahahahahha ako na 90% 577 ne radi prednja vuca onda na 200% 75-ca i 90-ki ne radi pola traktora... :haha: :haha: :haha:

Haha. Umirem od smijeha.
Ni jednog 577 nisam vidio a da mu radi prednja vuča. Susjed ima 587 sa prednjom vucom i mehanicki volan.Di to postoji ? I naravno prednja vuča mu neradi...
Naravno kvari se i torpedo jednako kao i imt-e.
Kod nas je problem sto nemozemo doči do orginal djelova za njega.
Tetak uvijek imao problema sa menjacem na 577 i jedva ga se riješio. Inace on jako pazi i mazi traktore. Kupio rusa godinu dana mladeg od mojeg. I sramota me bude kada parkiram pokraj njega koliko je ocuvan traktor. Takoder ima i 542 koji ima skoro 8,500 rs. A nista nije otvarao osim sto je dizne i bosch pumpu nosio na reglazu.Ako ne vjerujes postavit cu ti slike.

zarkovmali je napisao(la):
dobro hladjenje ima 90-tica.......uvek 6 klip izgori...... :ppozdrav:

Glava ti izgori a ne klip. Koje nebuloze pricas ? Ja sam imao rx-a i nikada problema sa zagrijavanjem.
Da ti iskreno kazem na njemu je radilica pukla zato sto je taj traktor kupljen iz kooperacije u losem stanju. Nismo mogli kupiti novu radili pa smo morali tokariti na specijalu. Inace taj rx je imao debelo preko 12 000 rs. I više. Pedale kvacila i kocnica su bile toliko izlizane da jednostavno nisi mogao vidjet. Pa je pok.otac skinio pedale i urezao malo crte da nebi proklizavala cipela.
A ovaj torpedo 9006 toliko je bio u lošem stanju da ga uopce nije uspio sahraniti ga. Na prednjoj vuči toliko imala lufta da si mogao u vožnji čuti da lupka kao da konj trči. I nije ju uspio pokidati.Onda ga je prodao tadasnji vlasnik je promijenio samo karike i dan danas se cuje ta prokleta prednja vuča. Inace vuče mojeg pluga kojeg je rus ima sta vuči. Dosta težak plug. Radi se o olt-u 3x16. ali je namjesten na 14 cola.

Ja nisam nikada rekao da je bolji od IMT-e ali nije ni IMT-e bolji od njega. Nego su tu oni negdje. Sve zavisi od vlasnika do vlasnika. Nego ih samo branim jer vi pišete gluposti i neistine. Kao sto ste vi vidjeli sa svoje strane tako sam i ja vidio i za imt-e.
Eto zasto mi se nije dalo raspravljati o njemu.

Ja imam i torpeda 4806, 7506, 9006, 9006A i imt 577 poredicu TD7506 i IMT577. Torpedo udoban, mali potrosac, veliki izbor brzina, dobar motor, spor u transportu i sporiji u oranju i nezan menjac ( tesko se nalaze kvalitetni delovi ) a i hidraulika mu nije bas bolja strana. ::traktor1::
IMT 577 dobar motor, dobar menjac, dobar hidraulik, jeftinije odrzavanje,brzi orac, ali veci potrosac, bucan i ne tako udoban manji izbor brzina. ::traktor1::

A sto se tice TD9006 i sestog klipa ne gori on ako se pravilno odrzava. :ppozdrav:

Ako ti je 577 stari tip onda je OK da je bucniji od 75-ce ali novi tip 577 malo teze da je bucan...

@Dr.Gruja

Jesi li merio potrosnju na punom opterecenju po jedinici vremena ili u operacijama po jedinici povrsine?
Kakve su dobijene vrednosti, bas me zanima da uporedim sa svojim?

Da nemam ništa protiv. :haha:
Šalu na stranu evo rešenja :ideja: .Ugraditi ventil da hidraulika može da se zaključa i blokira kao na Belorusu i stvar rešena

Bubu je napisao(la):
Ako ti je 577 stari tip onda je OK da je bucniji od 75-ce ali novi tip 577 malo teze da je bucan...

@Dr.Gruja

Jesi li merio potrosnju na punom opterecenju po jedinici vremena ili u operacijama po jedinici povrsine?
Kakve su dobijene vrednosti, bas me zanima da uporedim sa svojim?
bubu bucan je i tekako novi tip 577 ja sam ga imao nosio sam antifone kada sam brao kukuruz :ppozdrav:

Optereti se taj ventil koji kosta nekoliko evrica,a ne pumpa i torpedovi ventili... :cao: :cao:

Npr nosis prskalicu i kad je dignes blokiras ventil i on je opterecen ili silokombajn...bilo sta sto opterecuje hidraulik.

Možeš se ti Mošorinac smejati koliko god hoćeš ali ovo funkcioniše savršeno.
Tako je baća,to je to. :D

A gdje se taj ventil stavlja ? Tamo na glavno crijevo gdje je stalni pritisak ? I onda ti pumpa zariba...
Baš stvarno ajd pokusaj saznati gdje se stavlja taj ventil.

ovaj problem moze da se dobro resi na torpedima koji imaju pomocne cilindre hidraulika. na cev koja vodi do pomocnih cilindara ugradi se ventil (otvori-zatvori kao na zmajevki). Podignes hidraulik zatvoris ventil i problem resen :ppozdrav:

Nazad
Vrh