Torpedo

Odg: TORPEDO 75!!!!!

Hvala svima, na javljanju, covek mi je reko da je 75 konja , ali nemora da znaci da je tacno bas 75.
U svakom slucaju, hvala jos jednom, jer neznam i nepoznajem traktor, a kaze da mogu ga uzeti u nekoj poljoprivrednoj firmi ili kako se jos zove EKONOMIJI, na licitaciji, za jevtine pare.
Mozda bi moglo i ispod ruke nesto, zato vas pitam dali je to OK traktor, ili da trazimo nesto drugo, ko sto rece MONTOYA 577. ( ali dok berba ne prodje nista, nema seeeeee...)!!!! :ppozdrav: :D

galki je napisao(la):
nabih se slozio da trosi manje od S 44

Bolje da se slozis :D Jer neda mi se pisati toliko puno. Ali vjeruj. Torpedo i orgina deutz ( ovi stariji sa zracnim hladenjem ) puno manje goriva troši od ostali traktora. Imao sam jednoga tako da znam sta su to traktori.

Trnavac je napisao(la):
Imam ponudu tog traktora, da kupim, dali iko moze da mi kaze kakva je to masina, jer dosad sam imo samo IMT i Rakovicu!?
Znam samo da je 75 konja i da je 87 godiste, ali nista neznam o njemu, kakav je na kardanu, dali je dobar da se sa njim spari Zmaj 222 berac kukuruza:haha:
A da i nije duplak, to sam zaboravio da kazem!
Hvala unapred.

Na kardanu je odlican. Puno njih koriste za navodanjavanje i tako dalje. Inače torpedo ti ima dvije brzine. 540 i 1000 o/min. Za branje kukuruza bi ti preporucio 7506 zato sto je kraći i lakse se okrenitit, i jeftinije odrzavanje. Jel ide manje ulja u motor :D

galki je napisao(la):
nebih se slozio da trosi manje od S 44

pa onda ovo

galki je napisao(la):
ako je to onaj dugacki sestak bezi od njega to za branje :nono: ako je cetvrtak moze da prodje

Kako možeš pričat o nečemu što uopće nepoznaješ :udri:
Nađi mi traktor te snage koji troši manje od td-a a da nije zračno hlađen, troši dosta manje i od imr-ovih motora, mtz-a, zetora...

Dobra stvar je i ručno kvačilo kardana, nema stajanja da isključiš ili uključiš kradan, sve u letu, ako je dobra parcela samo krugove praviš bez stajanja.

Imao sam 75-icu i sa njom sam braokukuruz sa jednorednim zmajevim beračem.Izuzetno mali potrošač a stabilan , velika prednost 2 brzine kardana i ručno kvačilo.5 bambija za 75-icu.

petarHR je napisao(la):
galki je napisao(la):
nebih se slozio da trosi manje od S 44

pa onda ovo

galki je napisao(la):
ako je to onaj dugacki sestak bezi od njega to za branje :nono: ako je cetvrtak moze da prodje

Kako možeš pričat o nečemu što uopće nepoznaješ :udri:
Nađi mi traktor te snage koji troši manje od td-a a da nije zračno hlađen, troši dosta manje i od imr-ovih motora, mtz-a, zetora...

Dobra stvar je i ručno kvačilo kardana, nema stajanja da isključiš ili uključiš kradan, sve u letu, ako je dobra parcela samo krugove praviš bez stajanja.
nemogu da se upustam u raspravu svako ima pravo na svoje misljenje

Bubu je napisao(la):
Kada su Torpedi 75-ce i 90-ke tako dobre, zasto ste ih poprodavali i pokupovali Belaruse i ostale traktore? :sta: :haha:
Bubu jel ti imas TORPEDO?? ae reci mi ako torpedo nisu dobri zasto nisu kupili fendta nego bas rusa?? ne pricaj o necemu sto ne znas bas ;) @Galki u pravu je zrine892 puno manje trose nije mi jasno samo odakle ti te informacije :haha: imam dva torpeda i znam o kakvim se traktorima radi!! ovaj manji nema sta nije radio iz 7x godine je kupljen nov do sada jos nije nista na njemu otvarano niti promenjeno osim ulja filtera i tome slicno !! jako izdrzljiv traktor i dobro napravljen... na TD90 mana je malo menjac treba samo znati sa njim kako se radi i biti lak na ruci nema problema... ovde kod mene pricaju ljudi sve najbolje o njima! jeste da je malo duzi ali je jako lepo rasporedjena masa i kada zapne on kao da se lepi za zemlju i ide! eto covek kod koga sam radio neko malterisanje iskopao je mesto za jednu kotlarnicu i nosio je tu zemlju neki rusevi i rakovice nisu nigli da mrdnu prikolice posto je bilo malo blatnjavo zvali su coveka sa jednim TD90 samo da bi ih izvlacio do puta! pricaju ne mora rus da se ubaci u brzinu TD vuce ga sa sve prikolicom bez problema! kada sam nosio zito na prodaju ista situacija doso covek mercedesovim kamionom nosivosti 7,5 tona cini mi se ne znam koje tezine ali velik napunili ga zitom bilo je 6xxx kg zita! palo je kise preko noci a i u livadi bilo,nema sanse iz mesta da podje,zakacimo ga sa torpedom izvukli ga ko nista jos covek koci on on ga zanese u stranu ne staje! Tih spika da su kao losi traktori a pogotovo veliki potrosaci mogu pricati oni koji ga nemaju ili koji se ne razume u masine !! toliko od mene...

ja nisam rekao da su losi naprotiv nego sam rakao da oni sestaci su mnogo dugacki za branje kukuruza a to za potrosnju nisam merio ali smatram da je S 44 mali potrosac posto mi je u kombajnu i znam koliko mi trosi

Evo i da se ja javim sad u ovoj temi kao PONOSAN vlasnik 5 torpeda. Zajedno sa kumom imamo 3X 7506a i jedan 4006 i jedan 4806. Za traktore mogu reci da su odlicni ali nisu za zvakoga sa tim hocu da kazem da treba voditi racuna a ne kao neki "ma jeba ga ja ide to". konkretno 7506 jedna od boljih moze se slobodno reci najbolja serija. Izuzetno mali potrosaci to garantujem mogu u bilo koje doba dana i noci da stanem na crtu u oranju sa bilo kojim imt-imr-belorusom u bilo kojoj zemlji da vidimo potrosnju. Ima kvacilo kardana to je pogodnost u presovanju i branju,modeli bez prednje vuce su okretniji. Kabina je dosta izolovana nije preterano bucna moze se namontirati grejanje tako sto see stavi jedna dekla na motor i direktno topao vazduh sa motora turbina za hladjenje duva u kabinu. Licno moj traktor godisnje okrene 650-700 sati sada ce neki reci da je to k...c ali ja mislim da je dosta. Sa trktorom sam zadovoljan skroz. Jedina mana je da su spori ali kako prica kaze kornjaca uvek pre stigne od zeca :D.

Bubu je napisao(la):
Kada su Torpedi 75-ce i 90-ke tako dobre, zasto ste ih poprodavali i pokupovali Belaruse i ostale traktore? :sta: :haha:

Eto tako, da vi možete reči da imt-e najbolji pa da me ne bude sramota sto imam torpeda u dvoru. ::namigivanje::

galki je napisao(la):
ja nisam rekao da su losi naprotiv nego sam rakao da oni sestaci su mnogo dugacki za branje kukuruza a to za potrosnju nisam merio ali smatram da je S 44 mali potrosac posto mi je u kombajnu i znam koliko mi trosi

Neznam. Ali definitvno je mali potrosac topredo. I te oznake za imt-e motore ni bog neće znati. Ja imam zmaja 142 i uopce neznam koji je motor gore. Znam da je ( rakovica valjda ) 105 ks. Toliko o tome motoru. Ali Kolega je ima DF 1322. i kaže da njegov DF puno manje goriva troši od zmaja ( ipak je to deutz motor koji je jako indetičan torpedovom motoru ) Tako da nema velike razlike. Pa čak ni u kvaliteti.
Meni da dozvole finacije ::novac:: U dvoru bi volio imati rx-170 i torpeda 7506 ili 9006. A rusa bi ostavio u transport :D

Boki @ Pa jel problem sto je spor ? Kuda ti se žuri, na pivu uvijek stignes. Zato jedna gajba u kabini :D
Post je spojen: [time]1283362074[/time]

@zrine892 Naravno da mi nije prolem meni je deda rekao da ne valja zuriti ja ga slusam ::namigivanje::

Ma kakvi rusevi , ne mogu da se mere ta dva traktora ... jedino je rus brzi i okretniji!! rusa nemam pa ne mogu bas toliko pricati o njima to je sto sam video cuo ....

Bubu je napisao(la):
Ja se osećam prozvanim,pošto sam prodao torpeda 75 i kupio rusa. 1999 sam imao potrebu za još jednim traktorom oko 70-80 ks pa sam pored 75 kupio rusa 82 iz 94-95 godine.Te godine su zajedno orali i uvek je 75 -ica trošila 3 litre po kj manje u oranju.U 2000 sam dobro prošao sa povrćem pa sam rešio da kupim nov traktor a realan izbor je bio rus 820.Tada sam u dvorištu imao 3 traktora iste snage pa je dat oglas za prodaju ili rusa ili 75-ice.Navijao sam da mi ostane torpedo ali je tržište tražilo njega pa sam ga prodao.Jeste sporiji u transportu, samo iskreno govoreći neznam kojim putem mogu da ostvarim veću brzinu od 30 km a da mi zadnjica ostane u sedište.

Imam ja jednu knjigu iz 70 i neke godine, zove se "Izbor traktora", štampana je u vreme kad je torpedo tek počeo da proizvodi tt120, a Deutz je proizvodio seriju 06. Tamo piše da Deutz sa motorom f4l912 ima 60ks, i proizvodio se pod imenom 6006, a Deutz 7506 je imao 6-tak motor i 75 ks.
Mislim da je to realnija snaga nego ona koju propisuje Torpedo, jer je Torpedo 7506 uvek bio malo slabiji od Mtz 52 i 82, a Torpedo 9006 je za nijansu jači.

joj otac ima 48td adriatik kupili smo ga novog što se tiče potrošnje ni mi sami nismo verovali koliko malo troši a i nije baš ni spor neznam za 75-icu ali 48-ica je baš živahna
2d6o9w6.jpg
sngas4.jpg

Post je spojen: [time]1283366467[/time]

@galki
Ne slazemo se oko potrosnje. Torpedo ima licencu Deutz motora. Svako ko je ikada vozio bilo sta sa deutz motorom zna koliko malo trosi. Kiraj je iz prakse potvrdio da torpedo trosi manje od Belarusa. Jos samo da se javi neko ko ima IMT i Torpedo da uporedi ::namigivanje::

Nazad
Vrh