Torpedo

Mislim da je do razvodnika! imao sam ja isti problem!! pozovi nekog majstora da ti to uradi najpametnije! :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1280306964[/time]

Ako neko zna da mi kaze , na Torpedu 7506 imam problem sa kipom ,dobro dize ali cim rucicu kipe vratim u neutralan polozaj kipa pada. Mjenjao sam komplet razvodnik sa ruckom (ciglu) ili kako se vec zove kratko vrijeme je bilo dobro.

Kristian je napisao(la):
jeste beli zec je slab kod 90 ka.ja samo tanjiram u beli,nista drugo.ja teram u crni 1.sa 4 brazdnim leopardem oko27 cm duboko max.ja nikad ne orem na 30-35cm potrosnja 9 lit/jut.na moj 90 zamenio sam felne zadnje i gume sad nazad 18.4/34 napred je 12.4/24.zbog menjaca da ne razcepa beli zec kad vuce plug.sa 3 brazdnim moze da se tera u beli ako je dobar menjac.ja sam radio par puta beli zec necu vise.zato ja koristim samo crni i dosta brz zbog gume :ppozdrav:

dali si kad imao problema i šta si dobio sa tom kombinacijom guma?

Pozdrav svima. Imam problem sa kardanskim vratilom na torpedu 4506. Naime pucao mi je par puta i stalno sam vario na licu mesta. Sada je opet pukao tako da cu menjati. Interesuje me kakva je procedura zameniti, da li se samo odvrnu oni srafovi oko vratila i izvuce se ili je nesto komplikovanije? Sam sam licno menjao na 7506, odvrnem srafove i izvadim vratilo, a kada se stavlja novo mora nekom zicicom da se pridrzi lezaj da bi se pogodilo u centar, nadam se da je to isto. Unapred hvala.

pitanje za sve koi je bolji traktor mislim u tehničkom smislu 75-ica ili 90 -ka mislim na menjač ,hudrauliku itd a traktor bi radio oko 20 hektara i bio bi traktor za sve operacije

@ pidikinac

Imao sam prilike voziti oba traktora, iako ih ja nisam imao, a jedan moj prijatelj je imao prvo TD 90 a sada ima TD-75 i kaže da nema razlike između ta dva traktora, osim što je TD-90 jači i duži, tako da je teži za manevrisanje, pošto su to vazduhom hlađeni motori, bolje je hlađenje na td 75. Na istoj zemlji i isti tip pluga TD-90 vuče tri brazde, a TD-75 dve brazde i to lako.
Moje je mišljenje da je TD-75 bolji i sasvim dovoljan traktor za osnovnu obradu 20 Ha zemlje.

Pozdrav oc Mirka iz Kule. :cao:

Da. Tako je nema velike razlike osimo motora. Hidarulika i menjač je isti. Za 20 tak ha bi TD 75 bio sasvim dovoljan.

okrim@ torpedo 9006 nisu nikada imali problema sa hladenjem. Ni u bilo koje doba dana ni po najvecoj vručini . Samo malo više održavanje. Svaki dan ako se radi ispiriti zrakom filtere i cilindre i paziti da ima dovoljno ulja u motoru. Poželjno je imati malko više od maksimuna na mjeruaču.

@ zrine892

Drugar, ja nisam rekao da TD-90 nema dobro hlađenje motora, ali TD-75 ima bolje jer spirala kroz koju protiče ulje za hlađenje pruža se dužinom od četiri cilinra i turbina koja usmerava vazduh za hlađenje motora duva na četiri cilindra, tako da mnogi u mojem kraju smatraju da TD-75 ima bolje hlađenje od TD-90 jer su im iste turbine, a na na ovom je blok za 50% duži.

zorancile @ mislim da su turbine istog promjera.

okrim @ da duzi je za 2 cilindra. S time je i spirala duža. Inace traktori jednako postizaju radnu temperaturu. Pa zato po tome gledam da nema nikakvih problema sa zracnom hladenjem motora.

TORPEDO 75!!!!!

Imam ponudu tog traktora, da kupim, dali iko moze da mi kaze kakva je to masina, jer dosad sam imo samo IMT i Rakovicu!?
Znam samo da je 75 konja i da je 87 godiste, ali nista neznam o njemu, kakav je na kardanu, dali je dobar da se sa njim spari Zmaj 222 berac kukuruza:haha:
A da i nije duplak, to sam zaboravio da kazem!
Hvala unapred.

Odg: TORPEDO 75!!!!!

ako je to onaj dugacki sestak bezi od njega to za branje :nono: ako je cetvrtak moze da prodje

Cetiri cilindra. Nije 75ks vec 70ks tako barem pise na specifikacijama koje sam nasao. Otprilike isti traktor kao IMT 577 po snazi. Dosta manje trosi od IMT-a i Belarusa. Delovi skuplji nego za prethodna dva navedena.

bojcetic je napisao(la):
Cetiri cilindra. Nije 75ks vec 70ks tako barem pise na specifikacijama koje sam nasao. Otprilike isti traktor kao IMT 577 po snazi. Dosta manje trosi od IMT-a i Belarusa. Delovi skuplji nego za prethodna dva navedena.
nabih se slozio da trosi manje od S 44

Nazad
Vrh