Torpedo

Ja ne znam o kom traktoru ti pises, nikada ga nisam ni video a ovde sam slucajno
Bolje i da se sklonis nego da mracis nesto drugim ljudima, onaj ko kupuje traktor star 40+ god je lud i nije cuo za nov.
Danas je retko kakav problem ne resiv, za onog ko ima volje tako da ta sitnica koju si naveo za mene je beznacajna.
Sretan put...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Uhvatio si se sitnice kao pijan plota.
Jel bitno koji je traktor ako je rezervoar spusten ispod ac pumpe??
Imao sam iskustvo sa ovakvom situacijom, naravno isto Torpedo i odgovorno tvrdim ako je sve ok, gorivo ne sme nazad!
Postoji resenje i ako dodje do toga, nepovratni ventil, 500din.
Druga varianta, elektronska ac pumpa, 2000din.
Ne interesuju me tvoji novi "CVT" strojevi, zaobidji me tom pricom.
Ovo za vredjanje okaci macku o rep, svi znaju da sam to rekao u sarkazmu, i ja radim sa krsevima 40+ starim, ti sebi kupuj nove i ne sikiraj se za sirotinju, mi ne volimo da nas bogati zale!!
Ne volim da se raspravljam ali mi je nekad teze da precutim na glupost.
Necu ti vise odgovarati, nema smisla dalje bilo sta pisati, srecno!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nema smisla nastavljati se sa prepirkom, mozda neko nije primetio sarkazam, nije isto kada se kaze i napise.

Problem polozaja rezervoara i dotoka goriva je davno resen relativno jeftinim delovima, pa je i stare traktore moguce modifikovati i dobiti na funkcionalnosti ili udobnosti. Torpedo je zasnovan na prilicno staroj osnovi Deutz 05/06 serije i ima dosta toga sto se na njima moze unaprediti ili poboljsati. Ko nece - naravno da ne mora :)

Komsija terao godinu dana 75 cu sa kanisterom u kabini umesto rezervoara ,enoga y
ziv je jos umro nije,fala bogu.

Kolega, onda pozoveš popa da okadi traktor, komšije da sve to malo zaliju i radi svake sigurnosti, svratiš kod neke garave. Da vidiš kako će onda Topedo da radi. ;)

Ja mogu da ti kazem da na torpedu gledam da je rezervoar bar preko pola pun i nemam samo tad dosta problema . Da ga spustim dole nize mogu misliti tek tad , jedino odma da stavim elektricnu pumpu .

Nije Torpedo ali je isti sistem i isti problem kod Zmaj kombajna 190 sa Tam motorom. Rezervoar je naravno niži preko 1m od pumpe. Čim AC pumpa nije perfektna uvek problem sa prvim paljenjem i pored dodatog nepovratnog ventila. Dimljenje je pojačano startno punjenje, to je rešiv problem. Ja planiram za ovu sezonu da ugradim električnu AC pumpu i da se rešim tih problema.

Nazad
Vrh