Torpedo

Sta moze biti na Torpesu 75 neve da podezi iliako podize jako tesko podize prikljucke? (novo ulje i mandzetna)

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Pumpa se grije u radu i cuje se zujanje kod pumpe

Provjeri usisni filter. Vjervatno ne dobija dovoljno ulja, tj. nemože ga dovljno usisati. To su simptomi da je negdje nešto zaštopano.

Gdje se nalazi taj filter, ja sam cistio naj sto se nalazi u kucistu hidraulike ispod sjedista

Je li komplikovano izmjenjati te gumice, imam citav set ali ne mogu uganjati majstora? Ne mora znaciti da je stradala pumpa?

Ma kakvi . Mada nemora znaciti da je to kod tebe . Odvrnes tri vijka poklopac sa cela pumpe da dodjes do matice na osovini pumpe . Prethodno cijevi odvrnes . Maticu na osovini ,pazis da kajlu ne izgubis . Da skines pumpu , ne odvrces 2 imbusa , nego samo druga dva vijka . Kad skines pumpu onda prije nego rasklopis na ta dva imbusa nije lose obiljeziti kako su bili poklopci okrenuti i na kojoj strani . Npr ja povucem na jednoj strani crtu prko kucista i poklopca a na drugoj npr 2 crte . Skines bocne poklopce zamijenis gumice ,semering i vratis kako je bilo . Svaki vijak gdje je bio jer nisu iste duzine . Ne pritezati vijke do kraja odma, oce da se desi danemoze da zavergla , nego kad upalis i malo radi onda dotegnes . Da ,pazis da povuce ulje , ako nije povukla , nemoj dugo da radi , gasi i omoguci na usis da dodje ulje.

Hvala na odgovodu, probacu sutra jos majstora dobiti da pogleda. Ako je stradala da uzimam novu i da nemam brige oko toga

Hoce ako se pregrije da samo izgore te gumice , steta kupovati novu . Nego izgleda da cesto i stradavaju sto su te nove kinesko indijske loseg kvaliteta ili nisu odgovarajuce po protoku ovekoje kupujemo.

Ja sam vec mjenjao jednom i stavio sam malo jacu, mislim 21 da je protok. Sluzi me vec 7 8 godina, tako da je vec mozda i vrijem za zamjenu

Ako si čistio taj pod sjedalom, onaj veliki poklopac sto drži dosta šarafa, gdje se nalazi ulje. To je usisni. Povratni isto dođe pod sjedalom, ali on je u aluminijskom kućištu drže ga 3 šarafa. Ne valja ni prevelika pumpa. 22 cc ide na 75-icu sa hidro volanom.

Kupljena danas nova 22 ccm, u ponedeljak se postavlja

Ljudi kako vama koce ovi manji torpedi, tipa 40, 45, 48, 55. Moj 4506 skroz lose koci, nove obloge (mekanija feroda da bolje koci) obradio dobose kod strugara, sastavio sve i opet jedva koci.. Rucna koci dobro.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ima li tu donje štelovanje kao na IMT539 recimo?
Još nisam video da se kočnice nemogu rešiti..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Vjerovatno nije podešeno. Kad se ravnaju doboši nije dovoljno samo montirati pakne jer je radijus nakon ravnanja veći pa pakne ne naliježu punom površinom na doboš. Potrebno ih je u donjem dijelu, nasuprot cilindra, raširiti.

Evo mirosti me preduhitrio

Na 55 uvek sam imao kocnice u fulu, jos je bio DW, tezi od tog,treba nastelovati, bice meksa pedala nego na 539!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh