Torpedo

Cuo sam za tog bosanca. Cini mi se da je iz okoline Bijeljine. Cak sam i imao negde njegov broj. Polovan razvodnik je lutrija jer hidraulika cupka na vecini torpeda, a uglavnom je on uzrok tome. Svojevremeno je kolega Mindjusar objasnjavao sta je glavni problem i kako ga je resio.

Ne znam, kod nas je radio u dok je radio, kao doksa.
Kad se posao prosirio i traktor poceo praviti ozbiljne radne sate tu su poceli problemi.
Matori nema gde nije slao plocu na remont, pumpa nova, jednostavno nije hteo dici orudje bez gasa, kad se bas zagreje ulje nije hteo nikako, negde posle podne ako se radilo ceo dan.
To mi se smucilo i problemi sa menjacem, nije moj bio jedini, nekoliko u selu i svaki imao isti problem...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Bas cu da vidim u knd, koliko cene taj original, cupkanje mi je dojadilo ili spoljni cilindri, ili taj original.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Gde naruciti krajeve spona za torpeda, vidim cene u juselu najjeftinije, ima li neko iskustva? Takodje sam trebao da narucim kaiseve koji idu napred za hladjenje i za kompresor, zna li mozda neko njihove dimenzije?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Gde naruciti krajeve spona za torpeda, vidim cene u juselu najjeftinije, ima li neko iskustva? Takodje sam trebao da narucim kaiseve koji idu napred za hladjenje i za kompresor, zna li mozda neko njihove dimenzije?

9.5x1500 za hladjenje. Za spone ne znam.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam sponu uzeo u KND Novi Sad. Poslali mi postom. Ima od tada 13-14 godina i nisu bili u NS već u Rumenci.

Hvala vam ljudi, ajde reko kada je ova zima da sredim ove sitnice na traktoru da bude cakum pakum za proleca.
Ono sto nije hteo u drugu sporu sam isto resio. Neki strucnjak je menjao lezajeve u menjacu i kada je sklapao, ne zn kojom logikom, bronzanu cauru iz cetvrte spore je prebacio na osovinu da slobodmo seta izmedju zupcanika reduktora i zupcanika prve i druge, i tako je blokirao da ide u drugu sporu, sreca pa traktor nije radio tako pa nije nista zeznuo. Inace stanje u menjacu je po meni dobro.

Mali torpedo. Nekad pogotovo u blatu ili ako vuce nasto , kad pustim kvacilo pedala ostane i ako vratim nogom ne krece ili ide lagano a lamela zasmrdi . kad lupim malo nogom pedalu skoci i onda ide ? Jel mozda podesavanje korpe ili moram poloviti? Da i kardan tesko ukljucim krci ?

Momo taj je odavno trebao ici na pola, majstor Luka je postavljao mere štelovanja korpe pa pokušaj pre rastavljanja.

Nazad
Vrh