Torpedo

Ona piska koja se cula ne dazi iz menjaca. Dolazi od hidraulike,, sto je naravno bolje nego da je iz menjaca. Damas sam malo isprobavao i dok je traktor hladan na vecem gasu pisti negde nesto, da li neki ventil ili sta moze biti ne znam. Hidraulika dize brzo, cak i prebrzo po meni, znaci radi dobro. Kad dam gas, cuje se piska, povucem rucicu, piska prestane dok ne digne do vrha, i opet pisti. Sve to dok je traktor hladan, kako se traktor zagreva, piska nestaje, dok skoro skroz ne nestane kasnije.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Непријатно пиштање често долази од неког ремен који је дотрајао или није добро дотегнут.

Не кажем да је то код тебе случај него наводим онако уопштено. Чим се појави пиштање треба проверити стање ремења за сваки случај.

Ona piska koja se cula ne dazi iz menjaca. Dolazi od hidraulike,, sto je naravno bolje nego da je iz menjaca. Damas sam malo isprobavao i dok je traktor hladan na vecem gasu pisti negde nesto, da li neki ventil ili sta moze biti ne znam. Hidraulika dize brzo, cak i prebrzo po meni, znaci radi dobro. Kad dam gas, cuje se piska, povucem rucicu, piska prestane dok ne digne do vrha, i opet pisti. Sve to dok je traktor hladan, kako se traktor zagreva, piska nestaje, dok skoro skroz ne nestane kasnije.

A kakvo je ulje hidraulike?

Ne znam, samo znam da je pumpa nova i da bas brzo dize, pokislio sam da nije mozda stavljena pumpa veceg protoka ili da je gusce ulje unutra pa se tako cuje dok se malo ne zagreje..

I kod mene tako pisti . Mislim da je do pumpe , da je veci protok . U zadnje vrijeme se stavljaju nove pumpe neke Indijske , i kod mene je takva . Cijena im je niska za nepovjerovati , ovde cinimi se nesto oko 40e ?? Nemaju nikakve brojeve na sebi i vjerovatno i nisu bas za taj traktor , al eto .

I kod mene tako pisti . Mislim da je do pumpe , da je veci protok . U zadnje vrijeme se stavljaju nove pumpe neke Indijske , i kod mene je takva . Cijena im je niska za nepovjerovati , ovde cinimi se nesto oko 40e ?? Nemaju nikakve brojeve na sebi i vjerovatno i nisu bas za taj traktor , al eto .
Ne znam koliko je kod tebe glasno pistanje, kod mene bas para usi, ne znam koje mu je ulje unutra pa sam mislio da mu promenim za svaki slucaj, sae 30. Ne znam da li je hidrol 46 za njega?

Imam jednu molbu za forumase koju imaju torepeda 45-48. Ako vam nije tesko da mi neko slika merac ulja sa metrom pored njega posto se na mojem meracu zeznula ona plastika i sada seta po sipci, pa da vidim kod vas ako moze neko da mi odmeri od crtice minimuma ili maksimuma do vrha plastike da znam gde da je fiksiram, bio bih vam zahvalan

I ja sam gledao po oglasima, 50ak evra je cena, tako da, neka pisti kolimo hoce za te pare, samo kada dize dobro.

Gde mogu da nadjem kabinu za torpeda 4506 ako neko zna gde ima da se kupi neka napise ? Hvala

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Meni kad je hladan motor i ulje, tek kad se upali cuje se kao pneumatska sejalica na većem broju obrtaja, kad se zagreje vise se ne cuje, a desavalo mi se davno da pisti na leru kad radi, ventil sigurnosti ispod sedista.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Danas sam iapustio ulje iz hidraulike iz torpeda 45. Dosta je crno i ne izgleda mi uopste kao sae 30. Poato hocu da mu promenim ulje, hteo sam da pitam da li smem sipati hidrol 46 u njega, poato mi je u ostala dva traktora u hidraulici isto hidrol 46 pa bi se usled kipovanja mesala ulja, bolje da bude u sva tri isto, ako sme hidrol 46 umesto sae 30.

Naj gore je, kacenje tudjih prikolica kada kipas, pogotovo iz imt pola ulje pola voda + opiljci, i ako imaju filteri to je smrt. Ja sipam u 4506 sae 30,a pre neki dan sam kupio dajca 6207,sve isto kao 7506 u njemu je hidrol 46,polako cu prelaziti na sae 30 i na njemu. Samo imam problem sa razvodnikom ne znam sta da radim, ne stavlja mi se turski, a drugi nema da se kupi boljeg kvaliteta, ili da stavim pomoćne cilindre plus spoljni razvodnik, kakva su vam iskustva sa turskim razvodnikom?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ima u KND-u da se kupi navodno riginal DF razvodnik. Ali nij bas jeftin. Al ja bi probao tursko-indijsku varijantu jer nije preterano skupa a trebalo bi da radi bar neko vreme.

Naricivali smo polovne delove od nekog Tike bosanca, donosio nam na pijacu-vaser u Badovince.
Treba videti polovan, mozda bi mogao da se nadje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh