Torpedo

Jel to cilindar do kabine, usisni ventil?

Isti problem imam na svom Torpedu 75, samo sto kod mene jos pucaju i dihtunzi ispod poklopca. Zna li neko zbog cega bi se to moglo desavati?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Од којег материјала су код тебе ти дихтунзи и како пуцају?

Пре свега узми у обзир да ја пишем на основу искуства са мотором ТАМ-а 125 (камион) и да је реч о стварима које сам радио пре око 20-30 година. То је мотор „шестак“ и имао сам срећу да поседујем такав камион. Тај мотор је једноставан за одржавање.

Мени се никада није десило да дихтунзи на поклопцима пуцају (осим када се поклопац скида и оштете јер се залепе за подлогу и поклопац). Нису пуцали ни када је глава „избила“ део и тешко се оштетила (грешком мајстора) јер су вентили на тој глави остали затворени, а возио сам камион.

Kad duva kroz vodjicu pregreje poklopce i izgori dihtung
Знам како може доћи до прегревања тог простора, али како се то временом показује и како се показује на дихтунзима јер то није тренутни процес. Треба времена да се то деси и повремено се погледа мотор, када се може утврдити да се нека од глава (односно „кадице“) појачано греје.

То се ради да не би дошло до већег квара (у склопу вентила).

Ја сам повремено отпуштао све те лимене поклопце да ми не залепе дихтунг превише јер сам имао муке да нађем добар материјал, направим нове дихтунге и заменим оштећене. Временом се залепе за подлогу или поклопац и оштете при скидању. Онда и ту цури уље.

Говорим о оргиналним дихтунзима који су били од плуте, а не о неким другим који су били проблематични (опет понављам да је реч о мотору на камиону али је Дајц).

Poslednja izmena:
Menjao sam gumice prosle sezone, nije do njih. Obicno kada je grajfer za stajnak zakacen i kada radi na 1100 obrtaja motora, rad bali negde ne mogu da propratim gde, samo na cilindru do rezervoara, sve ostalo je suvo.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Da li se nekome desavo da torpedo 4506 nece u drugu sporu. Druga brza radi normalno ali u drugu sporu nece dok se reduktor ne izbaci na ler ili ubaci u brze?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Desavalo mi se samo da iskace iz druge kad zapne a da nece, to ne..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kupio sam torpeda 4506, 1988 godiste. Kao sto rekoh iz nekog razloga nece u drugu sporu da ubaci. I kada je u hodu na visim obrtajima cuje se neka piska unutra, verovatno je neki iglicasti lezaj stradao..
eb058eebc4bd772c9611f55225cf87c8.jpg
6d02b7807d37d9f68a9b722a271d4fd8.jpg
19071f3e72f0e986cf55909ad5889df2.jpg

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Dok radi nema boljeg, kad stane nema goreg...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Isti ko moj samo sto je u mene 48, ako se ne varam :haha: . U cemu je razlika inace ?
Tako su i meni govorili nema goreg , pa evo treca godina ,ne zalim se .

Lepa cena za tebe. Moj je kod nas u dvoristu preko 30 godina, redovno servisiran, i nema kvara ne pamtim da se nesto desilo a radi sve lakse poslove vozika se dosta.

Nazad
Vrh