Evo ja bih pitao nešto, pošto ću kad tad preći sa 560 na nešto malo jače i udobnije. Do sad sam razmatrao samo Rusa (i to jednog konkretnog, meni poznatog, al' sve nešto ide ka tome da je mala šansa da taj rus bude na prodaju), pa sad gledam i druge opcije spram mojih finansijskih mogućnosti.
Da li je adrijatik kabina tiša nego npr. IMT-ova i Rakovicina (široka)? Imam oštećene slušne živce i traktore uvek vozim sa antifon slušalicama, sa IMT-om uvek a sa Rakovicom ponekad. Kakav je po pitanju buke taj traktor?
Drugo, svi govorite da je osetljiv na menjaču i da kad se koristi pažljivo nema problema sa njim (govorim o 75-ci). Šta znači to pažljivo? Ima li konkretno nešto što ne sme da se radi (npr. čupanje iz blata, izvlačenje prikolice kad se zaglavi i sl.)? Podrazumeva se da se sa palicom radi pažljivo, odnosno da se ne šopa i ne znam kako još dodatno biti pažljiv prema menjaču...
Treće, spominjete sinhrone, da li je menjač na 75-ci sinhro ili običan?
Četvrto, kakav mu je hidraulik, da li može da ore bez točka? Da li ima precizan "položajni" režim rada (npr. želim da podignem prskalicu ili ciklon do jedne visine pogodne za rad, da li onda samo povučem ručicu do te visine (kao kod IMT-a) i on onda podigne radilo na tu visinu i održava je posle sam, ili moram da ciljam do koje se visine se podiglo radilo pa da tu prekidam dalje dizanje (kao rus, a i Rakovica) i u slučaju da ako upušta hidraulik moram sam to da primetim i ponovo podignem radilo na potrebnu visinu?
Eto za sad toliko, ako vidim negde nekog povoljnog Torpeda biće pitanja još jer taj traktor ne poznajem uopšte.