Torpedo

Gospodine @worm,
odakle Vama ovaj podatak?
Zbog toga i pucaju te opruge jer se ne zavrne vijak.Ona se koristi kada je potrebna regulacija vuče oknosno kod oranja ili nekih priključnih mašina kao što su setvospremači bez točkova.Kada se koriste priključne mašine sa točkovima vijak se uvrne i donje traktorske poluge se prebace u šlicovani deo kako bi se izbeglo ošterećenje na uvijanje osovine hidraulika!!!

Ima i tu nešto što kaže. Ta opruga je jako bitna. I recimo ako nosiš neki lakši stroj, recimo rasipač, gajba, prazna prskalica i tako. Tijekom vožnje po rupama stroj poskakuje i tako ako nema opruge te onda hidraulika jako trpi nagle pokrete te poluge na kojem je spojen sa oprugom.
I onaj viljak se nikada ne steže do kraja. Taj viljak je kao sigurnosni šaraf.

Auuuuuuuu gospodine @zrine892,
molio bih Vas da pročitate prvo uputstvo za korišćenje Torpedo traktora pa onda nešto napišite.Ta opruga se nesme koristiti kao amortizer jer je sistemom poluga vezana za hidraulični ventil i ako je tako koristite dolazi do zamora materijala i pucanja iste i oštećuje se hidraulični razvodnik.

nisam se dobro izrazio, mislio sam da se sraf odpusta samo u radu sa prikljuckom sa toplingom dok u transportu se on zavrne do kraja bas zbog cimanja. tako su bar meni objasnili ljudi koji rade sa torpedom kad sam ga kupio a i majstori

Ja na TD4506 kada nosim neki prikljucak u transportu kacim na najgornju rupu na toplingu jer je fakticki tada fiksna, nema rada opruge i rucicu za izbor sistema rada stavljam u donji polozaj L, a kada sejem kacim u najdonju rupu na toplingu i prebacim rucicu u gornji polozaj Z, i tada je hidraulika osetljiva. TD7506A koristim za teze poslove (oranje, spremanje) na njemu malo drugaciji topling, tj. postoje dve rupe za kacenje. Donja rupa je fiksna a gornja radi na opruzi. Malo mi je nejasno kako da kacim plug, do sada sam kacio u gornju rupu koja radi na opruzi i rucicu za izbor sistema rada stavljao u gornji polozaj Z, tako je nekako najlakse islo oranje. Sta vi mislite?

Sejalica ima svoje točkove i nema potrebe za regulacijom.Ručicu položaja kada radite sa priključnim uredjajima sa točkovima spustite do kraja "dole".Ostalo radite kao što ste i radili jedino kada ne koristite regulaciju ima jedan vijak koji treba uvrnuti da se blokira opruga.Topling kačite u zavisnosti od operacije u donju za teže mašine a u gornju rupu mašine koje koriste regulaciju.

Koristim staru sejacicu mehanicku Panonija, napred su kosevi za seme pa iza njih za djubrivo a tockovi tek pozadi pa kada spustim do kraja prednji plazovi tonu mnogo duboko, tako da namestim na osetnu hidrauliku i ogranicim visinu sa granicnikom. Jel se to zadnje odnosi na 7506? Kako na njega da kacim plug i koji polozaj rucice?

Auuuuuuuu gospodine @zrine892,
molio bih Vas da pročitate prvo uputstvo za korišćenje Torpedo traktora pa onda nešto napišite.Ta opruga se nesme koristiti kao amortizer jer je sistemom poluga vezana za hidraulični ventil i ako je tako koristite dolazi do zamora materijala i pucanja iste i oštećuje se hidraulični razvodnik.

Dolazi do pucanja zbog nošenje teških priključka. Drugo, i sami znate da se nesmije stezati taj šaraf koji je tamo jer znate koje su posjedice.
Pogotovo tijekom oranja, sijanja i radom sa tanjuračom i tako dalje.
I vama govorim vam da vi pogledati, taj šaraf se uopće nemože ni steći do kraja jer nema navoja do kraja šarafa. ::namigivanje::

Zna li neko da mi kaze ,kad se ukljucuje kardan na TD9006 na koju stranu je 540 a na koju 1000 odbrtaja kardana, sta je kad se ukljuci prema napred a sta ka nazad,nikada do sad nisam koristio kardan na njemu a treba mi sutra

pozz...ljudi interesuje me da li neko zna gde moze da se kupi ili da li uopste ima u prodaji onaj materijal sa kojim je istapacirana kabina za Torpedo 7506...unapred hvala

Treba povesti nekog majstora da pogleda taj traktor inace lepo je usminkan a i cena nije jako visoka.A njemu je dosta pisano u ovoj temi treba samo prelistati malo unazad.

Nazad
Vrh