Tomo Vinkovic

Treba da radim korpu za mog Tomu pa me interesuje rastojanje između tri tačke na priključcima? Ne mogu da izmerim jer su mi traktor i priključci u selu a neću skoro ići...

nasao na drugom forumu ako ti pase
TV bi (valjda) trebal imat 3t kvačenje kategorije 1N.

Znači:
- donji bolcni fi 22,4mm
- širina kugli 35mm
- razmak (centra kugli) 436mm
- bolcni na toplinku fi 19mm
- visina rupe top linka od donjih bolcna 360mm

Ne razumem te prepravke...ako je nešto bilo dobro na TV su kočnice...jedini problem (ne mali i zanemarljiv) je to da kočnice budu uvek ravnomerno naštelovane, u suprotnom, kako je TV zglobni traktor dolazi do naglog gubljenja pravca usled kočenja.

Dejane, problem TV kočnica je taj što prednje točkove koči kroz transmisiju i tako prednje kočenje ne koči jednako nego diferencijal odrađuje.
To je dosta izraženo ako su pod prednjim točkovima različite podloge.
Znači, možeš imati sotuaciju da kad aktiviraš kočnice zadnji točkovi su blokirani i srce diferencijala prednjih točkova, ali sami točkovi preko trkača diferencijala mogu ići kako hoće. Čak se jedan može okretati nazad a drugi napred oako si zakočio.
Tako da bi prednje kočnice sigurno doprinele.
Iskusniji znaju kakvo je kočenje kada se jedan trap izbaci iz brzine. Onda koči samo zadnji kraj koji je vrlo lak.. Ako je nizbrdo, kanal zagarantovan..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Samo stari TV (oznaka PE) može da isključuje prednji ili zadnji trap.Ostale (novije) serije su stalno spregnute gornjim kardanom.
Pa upravo imam taj stari PE18 i hocu da mu stavim disc kocnice...naprijed...jer nazad je toliko lagan da u vocnjaku leti niz brdo..blokirale obe zadnje,,kad sam stisnuo kvacilo da stanem on je ubrzao inercijom....e rekoh...pa sta da imam jos prikolicu ...aauuuu....kocis motorom...ok...trebam stati ...u nizbrdici...logicno...u ler...

Ljubitelji TOME ZDRAVKOVICA gde ima polovan multiplikator kardana za isti serija 420
Drugar voli svoju frezu na 4 kotaca pa mu je kupio Atomizer Bata i sad treba taj djavo

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Nazad
Vrh