Gledam da više radi mašina, a manje ja Imam IMT-506, sa njim freziram 50 sadnica aronije, oko voćki, prefreziram ja i 20 ari, ali sve ide preko leđa. Zato, čim vidim ručke, da moram da ga pridržavam, guram, zakrećem ,okrečem, čupam iz zemlje kad se ukopa.. a sve to preko leđa..onda mi to ne pije vodu. Tamo gde mogu da priđem ,obiđem, zaobiđem sa IMT-506, ne bih mogao ni sa jednom ,iole ,većom mašinom. Tako da, što se IMT-506 tiče, nikada ga neću prodati. Čak sam imao i ponude da ga prodam. Zbog toga mi treba jača mašina, da sednem, sipam i ne mislim. To je problem..da ne mislim. Ako ću više provoditi vremena oko njega i ako me izda u sred posla, onda čemu sve to. Ne bi mi bio problem da platim Tomicu i 5000, ali da radi, a to niko ne može garantovati..što se oglasa tiče. Jasno je da , bar 85% mašina sa oglasa, se prodaje ne zbog prelaska na jaču mašinu, već zbog čiste zarade. To su sve remontovane mašine. Polazim od sebe..zašto bih prodao IMT-506, bez obzira na sve nedostatke, ako mi radi deo posla koji ne bih mogao odraditi ni sa jednom drugom mašinom većom od njega. Ista priča i sa Tomom. Da imam Tomu, pored IMT-506, zašto bih Tomu prodavao, kad sve što Toma odradi ne može IMT-506, a da pališ veći traktor, zbog čega bi kad je Tomica idealan za to. Tom logikom se vodim u svestan sam da se na oglasima može naleteti na Tomicu kojeg prodaje pravi vlasnik , koji ga je održavao, a ne neko ko ga je urnusao, držao napolju na otvorenom ili preprodavac, koji kupuje takve mašine.. utegne/prefarba i zarađuje za život.
Sviđa mi se Tomica, bio bi idealan za ono zbog čega meni treba, samo još da pronađem pravog vlasnika.
IMT je ok opcija, hvala na sugestijama ,pogledaću šta može od njih da se nađe..
Plan mi je da na prolece kupujem veci, tako da ce toma 523 sa prvom farbom i i prvim gumama verovatno ici na prodaju,ali moraju mi se poklopiti kockice