jeste povecao se nivo u karteru, sta se moze zeznuti skidajuci pumpu, prvenstveno mislim na fazu podesavanja momenta ubrizgavanja...na sta moram obratiti paznju jel sada pali iz prve spageAko je sišla u karter, mora podići nivo ulja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jeste povecao se nivo u karteru, sta se moze zeznuti skidajuci pumpu, prvenstveno mislim na fazu podesavanja momenta ubrizgavanja...na sta moram obratiti paznju jel sada pali iz prve spageAko je sišla u karter, mora podići nivo ulja.
MISLIM da imas na netu...u SRBIJI...firma pravi kovane zasve vrste freza...a super sto imaju dimenzije...za svaku...visina....sirina rupa....razmak.CRTEZ sa mjerama.....itd....HUĐIK....Pozdrav
Da li neko zna dimenzije noževa za frezu (toma vinković) i gde ih mogu kupiti?
Na internetu sam nalazio različite dimenzija.
Hvala u napred
Za Pe 18 ne znam da li je isto rešeno kao na serijama 4xx i 5xx, kod njih postoji veliki osigurač na poluosovini koji se mora skinuti.Tek tada napolje izlazi polusovna sa lagerom i semeringomPOMOC...,za starog pe18....sta se sve skida da se zamjeni semernig u trubi odzada masti mi pakne...ulje curi negdje.....skino dobos pakne...odvrnuo 6 sarafa M6...,ne mrda...
MISLIM da imas na netu...u SRBIJI...firma pravi kovane zasve vrste freza...a super sto imaju dimenzije...za svaku...visina....sirina rupa....razmak.CRTEZ sa mjerama.....itd....HUĐIK....b
Hvala.MISLIM da imas na netu...u SRBIJI...firma pravi kovane zasve vrste freza...a super sto imaju dimenzije...za svaku...visina....sirina rupa....razmak.CRTEZ sa mjerama.....itd....HUĐIK....
Gledam da više radi mašina, a manje jaBio sam u sličnoj dilemi proletos, i kada sam pogledao i probao nekoliko tih Tomo Vinkovića, odustao sam po sistemu 'ne okreći se sine'..
To jednostavno nije ono što bi meni trebalo i mislim da košta daleko više nego što vredi. Mašine su prestare i prevaziđene, svakojako održavane, a uglavnom neodržavane, sklone mnogim kvarovima,
Ja bih ti ipak preporučio nešto od IMT programa (539/540/542/tafe) iako su sa samo zadnjom vučom, to je bar traktor i tako i funkcioniše, sve je poznato u vezi njega i sve se lako popravi. Sa dvije vuče se možda može gledati neki manji SAME ili Univerzal, ali i to je opet prilično staro.
Fina kupovina je nov mali kineski traktor sa dvije vuče ako se može ostvariti neka subvencija..to bi bila lepa opcija, kabina, dvije vuče, novo, miran dvajes' godina..
Ja sam oranje 10-15 ari rešio ovom mašinom:
Ore dobro, ne taba zemlju, lako se okreće, zanemarljivo troši. Za vrt, krompirište ili voćnjak idealno..
Isto ovo može raditi i 509 sa tegovima i kandžama, ali je malo teži za rukovanje..
![]()
![]()