Tomo Vinkovic

Nije stvar dal je motor tezi vec cova oce da kaci tegove na njega...ali to poluosovine nebi izdrzale sigurno. A zivo me interesuje da li bi menjac to sve izdrzo. Teoretski gledano motor verovatno moze da se ubaci ali verovatno bi morao da ga vozi bez haube :)

sve prepravke su moguce ali i problemi zbog toga.duplo vise snage ce sigurno doprineti da ce za kratko vreme zupcanici biti obruseni. tomicin motor je prilicno trom ali ima zamah od zamajca a golfov prilicno ostar i sa vecim brojem obrtaja za oko 1500rpm od tomice. tako da ce tu biti i skakanja i propinjanja a to nece dugo.ali otpadi jos uvek otkupljuju gvozdje tako da nema problema

imam jedno glupo pitanje.. kod 730 kad se kaci freza.. kapiram da se ona dva lanca okace gore o poteznice one gde kacim i plug, ali me zanima na kardan gde ima rupe za 4 srafa na frezi, da li to kaci direktno na kardan ili kako?

Ja imam tv 732 tako da je kacenje isto,dva lanca kacis na poteznice,imas (trebalo bi) onaj mali kardan od 20-30 cm koji spaja frezu sa traktorom i nista vise.Zavrnes 4 srafa i udri...

Pozdrav imam problem sa tomom danas stavio volan od tamica i krenuo da ga upalim da isprobam volan kad nece da upali nema sile niti dimi na auspuh nista sta je problem???:sta:

Ako i ima malo goriva u rez.obavezno dolij,pa proveri da li nema vazduha u filteru goriva i pumpi visokog pritiska,mozda je vazduh nekako dospeo u sistem

Znali neko slucajno mere onog flaha sto ide ispod sedista na pe18(sirna i duzina i razmak izmedju rupa)posto mi je stari puko,ja odneo kod majstora da zavari ili napravi nov,i zagubio se

Mozeli mi neko izmeriti raspon izmedju ona4safa,na koje se kace prikljucci,ocu da napravim kuku,a traktor mi nije kuci da bi izmerio

Štelovanje ventila u nepravilnom položaju radilice ili kod zagrijanog motora pa kad se ohladio stislo ventile(ne zatvaraju do kraja) i nema kompresije.Jer koliko ja znam se raspitivo kako naštelat ventile i verovatno je tu nešto pogrešio.Kad se javi če verovatno i tomica več proradit ako je vijke za štelovanje odvrnuo nazad kako je bilo prije.

Nazad
Vrh