Tomo Vinkovic

Pored toga sto si konstantovao da je ludak,morao si proveriti i da li je pijan,jer toliko lupetanja nisam cuo na ovom forumu.Prvo,ne znam odakle mu brojka 500-600 kila,jer ukupna razlika motora LDA 672 i Golfa 2 ne verujem da je veca 70-80 kg,o drugim fantazijama (gabarit,broj obrtaja spojnicke,konstrukcija i milion drugih stvari) ne bih da trosim tastaturu.Na stranu to,kad je u pitanju otezavanje TV balasatom (tegovi) prve serije,ustvari do serije 420 i 523,na tockovima su stavljani tegovi od 50kg,kasnije 35/25kg jer su masovno pucale poluosovine (uglavnom prednje),dakle ne moze se otezavati previse,samo zato sto malisa ima snage a nema tezinu.Mora biti i konstrukcijski bolje resen da bi se vucna sila popravljala opterecivanjem tockova,ono sto se nije kecalo ne moze da se i okozi !

Poslednja izmena:
ja sam skoro prodao 523 model 1989 god,bas sam ga merio na kamionu kad sam ga oterao,tezak je 985 kg...znam da nije pitanje u vezi toga ali eto da iznesem podatke,i gledam sad po internetu tako su naduvane cene,kao da su zlatni,,,trakotri su prva liga nemoju boljke ali sto jes jes cena ubi,...

Ne slazem se sa tobom da nemaju boljke,imaju i to dosta (mozemo i o tome),ali se potpuno slazem da su cene prenaduvane i jedan od razloga zasto sam svoj prodao,veruj da nisam usamljen koji je sa TV presao na Fergusona.Sve kad se skupi za povrsinu od 2Ha ipak je Ferguson u prednosti,pricam iz iskustva i naravno iznosim svoje misljenje

pa zavisi kako koji ovaj sto sam ja imao nije nikakvih problema i boljki,sve je radilo savrseno.Samo sam imao jedno ulaganje od 250 din,lezaj na onom gornjem cepu velikom na sredini trakotra,Ali ja mislim da je svima zajednicka boljka kad se pojavi 'luft na sredini,,gde god sam zvao od 10-15 e a u arandjelovcu 250 din...isto nov...

Zavisi koliko si sa njim radio i koliko je dugo kod tebe,u nekom normalnom radu (100-150 rs godisnje) pocinju vremenom prve poteskoce (kljuc menjaca,luft na sredini,potrosena poteznica,luft u volanu,luft u velikoj cauri),naravno uz redovno podmazivanje,ali nekome TV stoji u garazi,odradi par sati godisnje i hvali se kako je sve odlicno i fabricki.Sto se tice drugih nedostataka,nevezano za konstrukciju:spor u transportu,u freziranju...ima svojih prednosti i vlasnici TV ih dobro znaju,ali treba reci pravo stanje stvari i licna iskustva

tomica je samo laksi za voznju od kultivatora,imam ga u fabrickom stanju,ali po meni nista posebno kultivator sto izvuce ovaj nemoze ni da prismrdi. cisto samo iz zadovoljstva da se ima za sitnice.inace mi se nesviđa nijedno resenje na njemu..

Zavisi koliko si sa njim radio i koliko je dugo kod tebe,u nekom normalnom radu (100-150 rs godisnje) pocinju vremenom prve poteskoce (kljuc menjaca,luft na sredini,potrosena poteznica,luft u volanu,luft u velikoj cauri),naravno uz redovno podmazivanje,ali nekome TV stoji u garazi,odradi par sati godisnje i hvali se kako je sve odlicno i fabricki.Sto se tice drugih nedostataka,nevezano za konstrukciju:spor u transportu,u freziranju...ima svojih prednosti i vlasnici TV ih dobro znaju,ali treba reci pravo stanje stvari i licna iskustva

kod mene je bio tacno 120 sati,

Kod nas je ove zime žledolom polomio i iščupao sa koreninami dosta u šumi.Ovih dana lepo bilo vreme pa se porušilo i razpililo dosta toga što je bilo polomljeno.Sa TVom sam izvlačio,prenosio,natovaro i vozio kuči za ogrev.Za moje potrebe je tomo sasvim dobar imam i velikog labinca ali on za takav poso nije baš pravi,jer do kuče imam nekih 7 km i to sa velikim teretom bi išlo presporo.
screenshot windows
image free hosting
screen shot software
windows screen capture

@Abarth 822,tvoj Tv je stvarno extra i uvek je na visini zadatka i nijedan kultivator ne moze da mu prismrdi.Nemoj neko da se uvredi,ali kakav kultivator moze da se meri sa tomicom.Evo recimo moj komsija i dobar drug ima goldonca 14ks sa kardankom i on maksimalno tera sa njim 1,5m drva,a ja sa TV 21ks teram 2,5m i brze idem od njega kad smo pod teretom.Ima on dosta mana,to se slazem,ali svaki traktor ih ima pa nije cudo ni za njega.Najveca mana po meni mu je mala brzina,to nikako ne mogu da mu oprostim i to me stalno nervira.Nema sanse da ide ni 18 km/h koliko pise u uputstvu,dal je samo moj toliko spor pojma nemam.Na kraju krajeva izvuko sam sa njim i prodao oko 700m drva i tu je se visestruko odplatio i kako da ne budem zadovoljan,+ drugi sitniji poslovi.Ipak svakom ko je pitao za kupovinu TV-a,ja sam preporucio ipak C-335 ili T-25 jer TV ima stvarno jake cene.

pa on u stvari nije za transport nego za voćnjak i za plastenike,pa kako sam gledao svaki voćarski traktor ima jaku cenu zar ne?

Labina SS sa kadankom u šumi mogu samo natovarit i drva vozit kuči,drugo mi ne može pomoč.Sa TVom je druga priča,jer je mali mogu skoro posvuda proč.Sa labincom ne mogu izvlačit,prenosit,utovarat a sa tomom mogu.Slažem se da tomo ima mana a i drugi jih imaju.Mogo bi bit malo brži samo ak ima prikačenu punu prikolicu pa da počne skakat nije baš ugodno.Na mome su origi bile 6.0 gume a sad ima 7.5 tak da malo se pozna na brzini.Još nešto da kažem u šumi se čovek i umori pa posle još palit labinca na štrik a kod tome samo okreneš ključ.Imam oba da ne bi ko mislio da samo TVa hvalim a i labinac ima neke prednosti za male vrtove je prikladniji.

Moze kultivator fino ici sa kardankom, on jeste slabiji i manje se moze natovariti ali on sigurno bolje izadje od tv zbog kardanske prikolice, a moze i drva izvlaciti, to sam gledao.

Bas zato sto je vocarski traktor i ja mislim da je razlog za jake cene.Sto kaze Abarth svuda moze da se zavuce i da prodje,mali je i uzak.Recimo kardanka za goldonca je siroka oko 150cm,a TV oko 100cm i tu dalje nema sta da se prica i da se uporedjuje sa kultivatorom.
Nego da ne bude da ga mnogo hvalim imam i neki problem.Zapravo od uvek je moj tomica slabije kocio i mi smo dosta puta stelovali kocnice i na kraju zamenili paknove,a on i dalje slabo koci.Dobosi su dobri i nisu narisani,sad su i paknovi dobri i jednostavno ne znam u cemu je problem.Sto je najgore i dalje skripe ili cvile kocnice kad kocim.Razmisljam da mu ugradim diskove od vektre B,ali onda nece da bude u originalnom stanju pa i dalje tako teram.

Labinac sa praznom prikolicom kardankom nema gripa i ne može nešto izvuč.A da prvo natovarim drva na prikolicu da dobijem grip kako ču se onda muvat po šumi ?

Ma dal je bio pijan ne znam al onako kako mi poceo da prica ko da se malo i razume te zamenicu ovo te ono. Ma ja reko druze zurim i pozdravim se sa njim mozda je to sto ga uhvatilo zarazno :)

Aco druže stavi padobran na njega kao na raketle:ppozdrav:
Mnogo velike brzine postizem sa njim,oko 12-13km/h pa ne znam kako bi se padobran ponasao.:haha:
Moze sigurno motor od golfa 1.6d da se ubudzi na 730 e sad kako ce da se ponasa to ne bih znao.I nesto ne verujem ni da je tezi taj motor od dvoklipca jer motori za auto industriju se prave da budi kompaktni i laki,a kod traktora to nije slucaj.Meni se svidja ta ideja jer bi se dobilo na brzini,TV ima valjda do 3000 o/min,a taj 1.6D oko 4500-5000 o/min i tomica bi konacno dobio krila,a pogon na sva cetri svakako ima.:osmeh:

Nazad
Vrh