Tomo Vinkovic

Pa nije bila jaka cena zato je brzo otiso.Uglavnom meni kaze covek za moj 523 2500e bez problema,ali meni se nesto ne prodaje.Ja kad sam ga stavio u oglase sa fiksnom cenom 3000e nisam mogo da verujem koliko su se ljudi interesovali za njega,a ja postavio iz zajebancije i skinem ga posle 3 dana.

ma ta nova su od skaja lepa naoko, al tanki limovi sve je to jadno. ovo od auta je bas udobno jos sam ga fiksiro nema makaze.

Vidjecu onda da stavim od auta:cool:

- - - - - - - - - -

Danas sam cistio toma i vidite sta nadjem sta da radim?
moto.jpg

mot.jpg

Obavezno zakrpi tu rupu,iskroj tanak lim pa tecni metal,sistem hladjenja kod njih je vazdusni i od zamajca (ventilatora) postoji sistem dekli koji sprovodi vazduh do rebara cilindra i tako hladi motor,to je isto kao da je kod vodenog hladjenja pocepan hladnjak,mozda jos i gore jer vodu mozes dolivati,a ovde prekopotrebni hladan vazduh se rasipa i do cilindra stize samo deo.Kad smo vec kod toga,ono sto najcesce sahranjule LDA motore je ako malo masti na odusku poklopca (gde se uliva ulje),onda se to ulje sliva na rebra cilindra,prasina tokom rada se lepi na njih i tako hladjenje postane nemoguce.To se lako moze ustanoviti jednostavno stavis ruku iza rebara cilindra (kod one cevi gde su podizaci ventila) i moras osetiti strujanje vazduha,ako toga nema rebra su zapusena i pod hitno ga treba odmastiti i smrkom oprati,to je posao 15min. (u redovnom pranju 2min.)a time se produzava vek motora neverovatno mnogo,jer to su motori mrcine napravljeni da traju.

reci ocu ako to nije nista nek spremi novce za generalnu uskoro. kako da mu nefali ako rupu ima gde vazduh odlazi i to kraj same turbine. zakrpi to bilo na koji nacin i pogledaj sve sastave limova dal neodlazi vazduh jos negde.uzmes debelo odelo i bundu preko i probas da kopas na 40 stepeni. to isto ce se i motoru desiti sa tim oduskama koje hladjenje vode kud netreba. vazdusari se i ovako greju i imaju veliku radnu temperaturu jos ako se pregreje nikad vise nije to sto je bio

Ne znam na sta konkretno mislis,ali ramena hidraulika (samim tim i poluge) imaju svoj fabricki hod,dakle od skroz spustenog hidraulika do max. podignutog gradi se ugao 60 stepeni,ako ti nesto znaci i podatak da je izlazno vratilo (kardan) na 240cm od tla,a ugao izmedju njega i max podignutog hidraulika je 45 stepeni.Ako si mislio na tezinu koju moze podici,to je max 300kg,ukupne mase,ali to ne bih preporucio,ja sam max kacio prskalicu od 200l i njena tezina nije imala od 50-60kg i malo veci nagib nastaju problemi.

Nazad
Vrh