Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze,,mikser'' je u pravu,ako je dobar sa svim ti prikljuccima onda tu oko 2000.Samo je freza od 300-500 eura,prikolica (ako je za originalna) preko 500 eura ,plug oko 150.Tako sam traktor izadje 1000 eur sto je ekstra cena ako si rekao da je dobar.Kolege koja bi realna cena bila za TV 420 u dobrom stanju sa frezom,plugom i prikolicom? Moj kolega prodaje a ja sam zainteresovan za kupovinu.Voleo bi vaše mišljenje jer u oglasima su cene šarenolike i nerealne.Hvala svima
Druze,,mikser'' je u pravu,ako je dobar sa svim ti prikljuccima onda tu oko 2000.Samo je freza od 300-500 eura,prikolica (ako je za originalna) preko 500 eura ,plug oko 150.Tako sam traktor izadje 1000 eur sto je ekstra cena ako si rekao da je dobar.
Ja bi bolje uzeo konja za te pare pegaze nego tomu vinkovića
Što se parcele tiče, to je manje strmi deo.Iznad je još toliko parče ,pod većim nagibom.Još ga nisam totalno sredio.Tu planiram kupinu da zasadim,za moje potrebe (kupinovo vino).Što se životinja tiče, jednom sam video srnu,dok je sve bilo zaraslo,dok nisam sredio,od tada ih ne vidjam.Divljih svinja nema.Zečeva ima sigurno.Planiram sledeće godine,na proleće,da tu napravim moju baštu (paradajz,papriku),rado bih posejao pasulj,ali bi to divlje životinje sredile,tako da sam odustao od te ideje,jer pasulj ima najviše azota kojeg ostavlja u zemlji,a uporedo i ubija korov.Tek druge godine,kada korov dovedem pod kontrolu,ću tu zasaditi kupinu.Idealna je to parcela, okolo šuma, Sunca ima taman koliko treba,a vlaga u zemlji je konstantna.Za eroziju si u pravu.Erozija se već dogadja u posledjih 40godina,parcela je bila veća u donjem delu, ali je erozija učinila svoje,tako da se taj deo parcele obrušio u šumu..otisnuo se.Što se Tome tiče, sve više mi je jasnije da Toma nije nimalo savršen.Za 5000evra je idealan,ali po ravnom.Pa šta ćeš da sadiš tu ja koliko vidim sve je okolo šuma sve šta se posadi pojest će životinje a i tokom dugotrajnog obrađivanja erozija će učiniti svoje.Mali tomo je tu sirotinja trenutak nepažnje i ode on na bok.
Treba održavati konja.I konj je bio u opciji.Ali ipak je to velika obaveza, uz obzir da sam sezonski na selu.Mogao sam da platim čoveku da konjem to preore.Rekao mi je da bi u dubinu mogao da zaore 10-15cm.Ja sam frezirao sa 506 upravo toliko,možda i 20cm.Budakom sam zakopavao, ispod 15-20cm je sloj od još 15-20cm,ukupno 30cm je plodna zemlja,a posle toga kreće mrtvica.Uradio sam to sa 506, drugačiji je osećaj kada uradiš sam sebi,nego kada ti neko drugi preore.Nije novac u pitanju, vec zadovoljstvo.Ja bi bolje uzeo konja za te pare pegaze nego tomu vinkovića
Puno ti hvala za ovaj klip.Pogledao sam dosta klipova na yt u vezi Tome,ali na ovaj nisam naleteo.Na takvom nagibu, ja se nebi usudio išta Tomom raditi!
Po meni bolja varijanta motokultivator i da sam ja na svojim nogama... nekako mi je sigurnije, nego sedeti na Tomi i misliti dal će se prevrne, ili ti još gore da iskoči iz brzine!
Što mu je omiljeno, i kad tad će doći do toga bio li menjač ispravan 100%, iskoči kad se najmanje nadaš...i ako se to još desi po nizbrdici/uzbrdici, ako ne reaguješ momentalno(da su kočnice ispravne 100%)...ostaje ti samo da skačeš sa njega!
kako ore Gavra po nizbrdici...
http://www.youtube.com/watch?v=IogL4df94_s
Koji je ovo Toma?
Klip sa gos'n Gavrom je sjajan,baš prikazuje bitne osobine.A i njih dvojica su kraljevi,kolega (što asistira)u kombinezonu..,staje na plug,gura Tomu,savija šljive..uslužniji je i od samog Tome, dok vozač (Gavra?),izašao da ore u Nike patike i Kappa trenerci,propinje Tomu,mas' mu cediOvaj Gavrin treba da je TV521!
A za iskakanje brzine, isto ima jedan snimak na netu, al nemogu je naći!
Likovi snimali klip, kako se Toma spušta nizbrdo...iznenada iskoči iz brzine i za tren dobije veliko ubrzanje tak da nije uspeo odreagovati ništa!
Sreća lik je uspeo skočiti, al traktor je nastavio svojom putanjom u lom...
Tacno je da mnogi ne odrzavaju svoje masine i sto je jos grdje ne znaju da voze i rukuju njima.Ako neko ne zna da rukuje masinom dzabe mu ona.Moze tomica da izvuce makar praznu prikolicu na ogromnim usponima,ako ne zaboravim da slikam jednu livadu gde je moj TV-523 izvlacio plastove sena pa da vidite koja je to strmina.