Tomo Vinkovic

Najvolje za to je 830jel je novi ili iz serije 7 730 i 732 za tvoje potrebe mada mozda je i bolje da uzmes fergusona.

Moze li toma i koji model vuci bocnu frezu za medjurednu obradu, moravin atomizer od 400 litara i spremac od nekih 2 metra sirine? To troje mi treba za vocnjak pa me interesuje mogu li sa tomom to raditi jer ipak je dosta uzak i okretan za medjuredni prolaz ili da trazim 539?

- - - - - - - - - -

Ili je bolje ako to moze da trazim vuceni atomizer do 1000 litara?
Moze ,Toma je za vocnjak super,ja sve radim sa njim.Traktor moze ako imas jabuke,kruske i slicne stubne sadnice.Za kajsije ,tresnje i ostalo voce sa sirokom krunom traktor je losija varijanta jer kabina lomi grane(jedino skidanje kabine) i ne moze da ide cik-cak u redu kao toma.Jedino ne znam da li toma moze tako veliki spremac vuci jer ja tu varijantu ne koristim.Zasto ti treba spremac za vocnjak ako imas frezu?Po meni ti je to bespotreban trosak,jedino ako ces koristiti spremac za nesto drugo.

Planiram da uzmem bocnu frezu izmedjunstabal al ne znam da li moze toma nju da vuce? A zar ti ne smeta sto nema kabinu zbog atomizera?

- - - - - - - - - -

Inace sadim kruske na razmaku 3x1,2 metra!

Ako uzmes ozbiljnog tomu kao ja (732) nema cega da se bojis da ne moze vuci.Nema kabinu ali sa pravom gas maskom i odelom nema sta da brines.Po mnogima je i bolje da nema kabine jer se otrovi ne zadrzavaju u njoj(naravno govorim o starijim traktorima sa losim dihtovanjem kabine).Za novi vocarski traktor sa pravom kabinom treba 10-ak hiljada eura.Inace posto sadis krusku mozes i imt 539 bez problema.

Sadim za dve nedelje na tom razmaku i komsija ima 539 i moravin atomizer al on misli da je razmak od 3 metra mali kad se kruske( na dunji inace) razgranaju pa se razmisljam da uzmem tomu al imam par godina da se dobro promislim.E sad on kaze da toma ne moze da vuce spremac ne zbog snage nego zato sto je lak a sa drzge strane sam gledao na netu kako toma vuce fergusona a ne spremac pa ne znam sta da mislim?

Tomo Vinkovic 730-732 je tezak blizu 1200kg sa tegovima.Motor,dvocilindricni je ispred prednje osovine tako da se ne propinje.Snage ima sasvim dovoljno za neke sitnije poslove,a ako ti je bas lak za setvospremac uvek mozes dodatno da ga opteretis.

Ne da vuce fergusona nego i jace traktore izuva iz cipela sto mnogi ne veruju.Tezak,nisko teziste,jak,kad svi tockovi krenu da ,,cupaju'', sve:veseljak::

Pravili su ljudi trokrilnu od onih sto vucu krave i volovi.Ja sam hteo za mog da pravim pa sam nesto odustao.Ram je lak da se napravi pa nema lakse,ako se bas ne snadjes ja cu da izmodeliram i da ti postavim i 3D i tehnicki crtez.

drljaca-trokrilna-tomu-v.jpg

ne,stavio sam radi ilustracije,inace to je original za stari tip kacenja,a evo kako igleda za kacenje u 3 tacke

110209.jpg

Fabricki kako god da popravljas mora da ima bar malo lufta.To malo mu dodje oko 1/4,moj sad ima 1/3 kruga luft,a popravljan je pre nekoliko godina.
Isto tako kocnice,koliko god da stelujem u rikverc koci osetno slabije.Pre neki dan saprem ga uz jedan veliki uspon da vidim kako ide i na pola uspona da stanem,a on nece da ukoci nego u rikverc jedno 5-6m i to prazan.Srecom da nije bio neki potok iza jer ko zna kako bih onda proso.

Nazad
Vrh