Tomo Vinkovic

ja imam tomu 419,i zetora 35 kako oranje sa tomom i dve brazde oce po oranom a ledinu sam jedva oro sa jednom samo ga uvija. to je samo za sitne bastice. za 2000 uzmi vladicu sa plugovima i jos stosta i zavrsavas sve zivo. ja tomu koristim za sitne stvari da ne zapinje mnogo pa da mu otvaram menjac ko pojedinci drndaju i samo opravljaju.

Hvala puno na savetima.Ceniću to.
Bio sam se zaleteo i zagrejao za Tomu,gledao sam klipove na YT-u,svi koji su njime orali sa jednim,ili dvobraznim plugom,orali su već oranu zemlju.
Tako sam se bio zagrejao za IMT506SX,ne kažem da nisam zadovoljan,borac je to,prezadovoljan sam,ali IMT506 je za oko voćki,izmedju redova maline/kupime,za freziranje i ni za šta više.
Moji apetiti su u medjuvremenu porasli,shvatio sam da za jednu sezonu na selu,održavajući zemlju,posadiću i kupinu,da mogu komotno da pored tih poslova,držim i dva tovljenika(svinje),10tak koka nosilja(iznošenih),a za sve to mi treba 1.5ha zemlje i 1 jači traktor koji bi to orao,frezirao.Sve imam,osim traktora :) Pa čak i Tomu da uzmem,ali za realnu cenu,sve što planiram bih mogao da ostvarim,jer mi se isplati i da platim da mi komšija jednom preore velikim traktorom,a posle bih ja Tomom,sa dvobrazdnim plugom i frezom,sve to održavao.

Vladimirac je veliki traktor,a ne planiram uslužno da orem.Jedino što mu je nosivost Vladice/IMT 533 deklarisana na 3t,a sa Tomom je 1.5t,a po ceni su tu negde.

Da vas pitam nesto ako znate komsija mi ima TOMA VINKOVICA 826 pa ima problem sa njim traktor nemoze da vuce ni utovar ni prazan i trosi mnogo ulja sta je problem???

Uzgred, dejan 351 kaže da su se pojavljivali ovim redom:
418,419,420,818:
Ti kažeš da je 418 noviji po proizvodnji od 420?

dejan351 je upravu idu upravo tim redom

Zemlja jednom kada se preore i velikim traktorom,posle će to Toma da odradjuje bez po muke.A delovi imanja koji su pod nagibom, pre će Toma da preore,nego taj veliki,jer taj veliki,bilo koji model,će da se tumba..bar mi tako rekao komšija,on ima IMT sa kabinom, veliki crveni traktor,ne znam tačno koji model,pitaću ga..i on ne može njegovim da ore kada je veći nagib,upravo iz tog razloga.
Najpre bih uzeo Tomu,ali po realnoj ceni,a ne da pale po ušima po oglasima za 2-3000evra.

Koja je realna cena za tv420, bez priključaka,znači samo traktor.Koja bi bila realna cena u nekom regularnom stanju.

O Tomi serije 4,5 i 8 od 18 ili 21 konja nemoj ni razmisljati jer su preuski ,lagani i preslabi za odrađivanje posla koji ti želiš jer ćeš polomiti i sebe i traktor ferguson 539 za takav nagib nije nikako pogodan ursiz i vladimirac bi to vjerojatno mogli odrađivati no imaju svoje mane ursuz je jako tezak i općenito a i na volanu a vladimirac nije ni namjenjen za strmine zbog visokog smještaja vozača znači ostaje ti jedina opcija serija 730,731,732 svi ti traktori imaju 30 konja i u pravilu istu težinu razlikuju se samo po nekim usavršavanim stvarima.dovoljno su široki da budu stabilni u kosinama i sa nim ćeš daleko lakse odraditi te poslove o kojima govoriš no da se razumijemo taj traktor će orati sa dvobraznim 10 coola ali nijedan od ovih traktora koje smo spominjali ti neće moći orati uzbrdo sa dvobraznim plugom pa tako ni tomo ako je zemlja tvrđa nece moći vući ni jednobrazni ako je veliki uspon.imao sam 420 15 god sada imam 730 i u mom mjestu je najzastupljeniji ferguson 533 i 539 kojemu tomo na ravnici i po suhom vremenu ne moze parirati ali takvih idealnih uvjeta je u godini jako malo pa ja sa tomom orem i frezam gdje ferguson ne moze ni prazan da se popne.eto to je moje iskustvo .

Da vas pitam nesto ako znate komsija mi ima TOMA VINKOVICA 826 pa ima problem sa njim traktor nemoze da vuce ni utovar ni prazan i trosi mnogo ulja sta je problem???

To je serija sa Češkim motorima i nisu se pokazali dobri ni kvalitetni kao motori šta je proizvodio DMB
Beograd po Talijankoj licenci koji su skoro pa nepoderivi a ugrađivali su se u sve serije 731i 732 i u seriju 830.

Ako jako dimi posto trosi ulje onda su otišle karike i ostao je bez snage a ako ne dimi i dobro radi a nece da vuče onda je lamela to je onako procjena u grubo treba mi vise podataka.
neka se raspita za lošiji motor od 30 konja koji je ugrađivan u tome napravi generalku i zabravi na kvarove motora.

Poslednja izmena:
gorski,puno hvala na detaljnom izlaganju i savetima.Puno mi znači svaka sugestija.Traktor se kupuje jednom i zbog toga moram da uzmem u obzir svaku okolnost.Za seriju 730,731...koje mi savetuješ,jeste mudro,ali je problem cena,jer traže 2-2500e za tu seriju,a za taj novac se može uzeti Vladimirac ili IMT533. Koliko (ks) imaju Vladimirac i IMT533?

i kolega 533 je tezak na paljenju osim ako imas dobru nizbrdicu pa raspali,njega bi ti reko zaobiđi.
ovio sto ti gorski kaze je sve ok. ali koja je cena tih toma od 30 ks. jake su cene ko dobar ferguson.to 2500 samo navise ide ako neki valja.

gorski,puno hvala na detaljnom izlaganju i savetima.Puno mi znači svaka sugestija.Traktor se kupuje jednom i zbog toga moram da uzmem u obzir svaku okolnost.Za seriju 730,731...koje mi savetuješ,jeste mudro,ali je problem cena,jer traže 2-2500e za tu seriju,a za taj novac se može uzeti Vladimirac ili IMT533. Koliko (ks) imaju Vladimirac i IMT533?

Ma 533 je stara mašina imat ceš samo probleme vladimirac ima 31 konj ali ima bočne reduktore koji se vide sa strane a i tomo ima te reduktore samo se ne vide takvi traktori su daleko jači od ooh koji nemaju reduktore kao 539 ili 541 a imaju daleko više konja ti trktori su oštri u startu pa brzo prokližu.

ja samo iznosim svoje misljenje a ti sam odluči jer tomo serije 700i nije bez veze tako skup traktor jer sa njim mozes raditi i u ravnici a u u brdu a motori su im super nikad neces imati problema šta se tog tiče .
A i šta se tiče dijelova za tomu ih možeš naci gdje hoćeš a za vladimirca bogme jako masni istina kod tog traktora su samo kočnice loše izvedene sve drugo je super ali nije radjen za strmine iako je daleko bolji izbor od ostalih velikih traktora jer on kada prokliže a to je jako rijetko samo u velikim usponima stisneš šperu i nema da ne ide to si bez brige i za oranje uzbrdo je bolji čak i od tome.
Kod nas cijena serije 700 od 3500 eura do 4000 eura .

Poslednja izmena:
Hvala puno na savetima.Ceniću to.
Bio sam se zaleteo i zagrejao za Tomu,gledao sam klipove na YT-u,svi koji su njime orali sa jednim,ili dvobraznim plugom,orali su već oranu zemlju.
Tako sam se bio zagrejao za IMT506SX,ne kažem da nisam zadovoljan,borac je to,prezadovoljan sam,ali IMT506 je za oko voćki,izmedju redova maline/kupime,za freziranje i ni za šta više.
Moji apetiti su u medjuvremenu porasli,shvatio sam da za jednu sezonu na selu,održavajući zemlju,posadiću i kupinu,da mogu komotno da pored tih poslova,držim i dva tovljenika(svinje),10tak koka nosilja(iznošenih),a za sve to mi treba 1.5ha zemlje i 1 jači traktor koji bi to orao,frezirao.Sve imam,osim traktora :) Pa čak i Tomu da uzmem,ali za realnu cenu,sve što planiram bih mogao da ostvarim,jer mi se isplati i da platim da mi komšija jednom preore velikim traktorom,a posle bih ja Tomom,sa dvobrazdnim plugom i frezom,sve to održavao.

Vladimirac je veliki traktor,a ne planiram uslužno da orem.Jedino što mu je nosivost Vladice/IMT 533 deklarisana na 3t,a sa Tomom je 1.5t,a po ceni su tu negde.
Ja se ne slazem sa tvojom konstatacijom da su orali vec uzoranu zemlju.Ima vise kontra primera a jedan sam i ja koji sa mojim tv-732 orem trobraznim starim masey-ferguson plugom.Orao sam 30-tak basti prosle jeseni,frezirao proletos i freza,,tone''koliko je bilo dobro oranje.Inace vidim da je neko spominjao koja je cena tv-732.Ja sam ga platio sa frezom od 120 cm ,3500 eura ali vredi svaku paru.Radim sa njim vocnjak od 2kj,ore,frezuje,prskam atomizerom,prikolica...Traktor za svaku preporuku za manje povrsine!Imao sam pre njega imt 542 i toma mi zavrsi bolje posao nego sto je on radio.

Za vocnjak je Tomica zakon.Za oranje samo laka zemlja i najbolje jedna brazda.U oranju je najslabiji i slab je mnogo na bocnim nagibima,malo mu treba da se prevrne.

@Pele,jel moze neka slikica tvog 732?Da vidimo kakav je Tomica.
Jeste Gorski,tacno je da je serija 700 stabilnija,ali bas toliko da je stabilan,ne bih reko.Postavi i ti neku slikicu tvog Tomice.
Da ne postavljam samo ja.

vv40.jpg
[/IMG]
s380.jpg
[/IMG]

evo prijatelju taj nagib ide ko od šale ne kazem da to ne moze savladati i vladimirac no kako bi se vozač osjećao da ore pod tim nagibom.evo koga zanima vidi se servo volan i pumpa ,preporodio sam se odkad sam to ugradio.

Svak cast prijatelju,dobar Tomica i dobar bocni nagib.:ppozdrav:

A za Darka evo nadjoh slike,vitlo za Tomo Vinkovic

To je pravljeno vitlo za 500e.

Naravno da ima samo je skinuta privremeno do oranja,ostala mi vadilica i jarkalica od starog tome pa da ih ne prepravljam za prihvat u tri točke lakše mi bilo napraviti ovaj prihvat vidiš da je malo drukcije boje a i lanci su novi.
A ovo vitlo ti je super nemam prigovora osim mozda neka redukcija sa kardana da bude još jači.

Nije moje vitlo.To je pravio jedan majstor tu kod mene,a ja uslikao da imam ako nekog zanima.Stvarno dobro za Tomicu,a redukcija je preko lancanika.Lancanik na kardanu je manji od onog na dobosu i tako je odradjena redukcija.Plus sto Tomica ima kardan preko reduktora i multiplikator sa dva stepena,ukupno 4 brzine pa biras kako odgovara.

Nazad
Vrh