Tomo Vinkovic

dali bi p18 mogao da odrzava 50 ari jagode (freziranje i oranje i malo da vuce prikolicu)

Video sam i iznenadio se za cenu freze da se prodaje oko 500-600evra.
Gledao sam na YouTube za tv420.Kontaktirao par pre/prodavaca preko oglasa,nisam pitao za model,samo su rekli da je 18ks,na izgled su sredjeni,a uz njega daju frezu(verovatno neku manju),plug..neki i vecu prikolicu.Cene se krecu od 1200-1600e preko oglasa.

@dejan 351, zašto jednobrazni? Zbog snage (18ks)? Malo mi je jedna brazda na tih skoro 2ha (jer imam još par parcela koje sam planirao da sredim i koristim).Kontaktirao sam jos jednog prodavca preko oglasa on prodaje za 2500e samo tv732,(30ks)mislim da je jaka cena samo za traktor.

Što se imt506sx tiče, njega ću verovatno,vremenom,prodati..ukoliko mu ne nadjem primenu,ali za sada će mi dobro doći za izmedju redova kupine,da freziram ili pokosim,mada mogu i trimerom.Prikolicu nisam kupio za 506,sto je jako pametno :) Od priključaka za njega imam jedino vadilicu za krompir i zagrtač i sve šipke za kombinacije noževa za frezu,ne sejem puno krompira,čisto za moje potrebe.Inače, iznenadio sam se koliko je precenjen imt506,..pa plug za njega je skuplji nego za Tomu,a sa Tomom možeš da preoreš 1ha kao od šale,a sa 506 isto možeš,ali da platiš skuplje plug,pa da ideš jedno godinu dana u teretanu,da nabiješ kondiciju..i naravno,da računaš da ćeš uložiti neuporedivo više nego što ćeš dobiti.

Poslednja izmena:
Hvala za add.
Plug ti je jednobrazni,ili dvobrazni za tv420?
Planiram da njime preorem oko 1.5ha ukupno parcele.Treba mi i za freziranje,to nije problem, znam da sve odradjuje, pa čak i moj imt506sx može da prefrezira 1ha, bez problema,da ga držim sa dva prsta :) jedino je problem potrošnja goriva.
Takodje, planiram njime da prevučem drva iz šume do kuće,uspon na jednom delu puta je i 75%,možda oko 600metara ima pod tim usponom,ostatak je uglavnom relativno ravno i strmo.A prazan znam da može i uz veći uspon.
Imam jednu idealnu parcelu,od 10tak ari,ali je pod padom isto oko 75% i ne znam da li sa tv420 mogu da to preorem i prefreziram.Nije baš u celom delu 75%,ali recimo 5ari je toliko,a ostatak je blaži pad i ravnije je u odnosu na taj deo.
Na YouTube uglavnom gledam oranje po ravnom ili izvlačenje drva,zimi, pod usponom.

najbolje bi ti bio 420 ili noviji 418 jel moze da se preradi kacenje na 3t a za 2000e mozes i fergusona da uzmes?

To upravo i gledam.Za te novce može i veliki traktor da se uzme.
Koja bi realna cena bila samo za tv420 ili 418?
Na oglasima uz njih obično daju ili jednobrazni plug,ili frezu ili neku manju prikolicu.
Moraću još puno da se informišem pre nego odlučim,jer sam video da postoje ti problemi oko kardana,prerada za novije tipove prikolica i sl.

Uzgred, dejan 351 kaže da su se pojavljivali ovim redom:
418,419,420,818:
Ti kažeš da je 418 noviji po proizvodnji od 420?

Poslednja izmena od urednika:
pa jeste dobar ti je i za drva ja izvlacim uz neke uspone i potoke i moze dosta da povuce.

- - - - - - - - - -

moj plug je dvobrzinski

Pozdrav.
Jos nisam pročitao celu temu.
Planiram da uzmem manji traktor za oranje nekoliko parcela.Jedna je 80ari i uglavnom je ravna.
Druga je 50ari, 20ari je u ravnom delu,a ostalih 30 je uglavnom pod padom, oko 75% koji se spusta u ravniji deo.
Ne znam šta da uzmem, to je čisto za moje potrebe..oranje ,reziranje.
Razmišljao sam o TomiVinković, mali je i može po neravnim terenima da ore.

Koji model Tome Vinković mi savetujete i do koliko konja?Ako je kupovina preko oglasa sumnjiva, jer se budže mašine..šta mi predlažete do 2000evra da uzmem,polovno?

Znači, koristio bih ga za oranje,freziranje i transport.

Druze,posto vidim da se dvoumis i da nisi bas nacisto odlucio odma da ti kazem,a nadam se da niko nece da se uvredi,kupi lepo sebi veci traktor.Za 2000e bolje uzmi Vladimirac ili Ursus C-335.Mozes da ih nadjes za manje pare u finom stanju i da ostalo ulozis da ih pritegnes i da imas mnogo boljeg oraca.
Znaci ne pisem ovo napamet vec iz iskustva.Ja imam TV-523(21ks) i imao sam za njega dvobrazdni plug,neki zeleni,ne znam kako se zove.On je taj plug u ravnici pored reke,gde je peskevito i tinja fino vuko,ali gde je malo teza zemlja pa jos i nagib,ma mucenje,a ne oranje.Plug su nam ukrali pre jedno 10 godina i od tad oranje samo velikim traktorom.Tomicu koristim za sumu,gde je dosta dobar i za laki transport,malo trosi.Frezirao sam sa njim sa komsijinom frezom i nije los za freziranje ili kosenje.Sto se oranja tice moj ti je savet zaobidji ga ili trazi 731,732.Nije skoro 2h malo za njega.

moj plug je dvobrzinski
I kojom bolje ore,prvom ili drugom?:osmeh:

Zemlja jednom kada se preore i velikim traktorom,posle će to Toma da odradjuje bez po muke.A delovi imanja koji su pod nagibom, pre će Toma da preore,nego taj veliki,jer taj veliki,bilo koji model,će da se tumba..bar mi tako rekao komšija,on ima IMT sa kabinom, veliki crveni traktor,ne znam tačno koji model,pitaću ga..i on ne može njegovim da ore kada je veći nagib,upravo iz tog razloga.
Najpre bih uzeo Tomu,ali po realnoj ceni,a ne da pale po ušima po oglasima za 2-3000evra.

Koja je realna cena za tv420, bez priključaka,znači samo traktor.Koja bi bila realna cena u nekom regularnom stanju.

Ja sam ti rekao iz iskustva,a ti slusaj komsiju.::namigivanje::
Tomo Vinkovic savladava velike uspone,ali nizbrdo i bocne nagibe slabije trpi od vecih traktora i to je realnost.
Sto se neke realne cene tice,to zavisi i od konkretnog modela i od vlasnika,a i od kupca.Recimo za mene dobar TV-420,znaci u originalnom stanju,a ne sredjivan i da ima dobre gume vredi oko 1500e.
Imas slike mog TV-523 i ja recimo da ga prodajem ne bih ga dao za manje od 2000e,meni toliko vredi.

Ima vitlo za TV traktore.Ima kod mene jedan majstor koji pravi vitla za sve vrste traktora.Skoro je pravio jedno vitlo mislim za TV-420 i naplatio je 500e.Vitlo je dosta jako i TV je sa njim uz solidnu stranu izvuko ukocenu Kampanjolu na ravno_On ga je napravio slicno kao ona slovenacka vitla,da ne kazem da je kopija,ali meni se stvarno svidja.
Ako imas nekog dobrog majstora,raspitaj se malo.

tomo vinkovic nije za nagibe kod mene u sumadiji ga slabo ima svi kupuju vecinom 533-9 ili malog ursuza oni vuku 2plug 3t p[rikolicu 5m drva tomo je vise za ravnicu on u brdovitom nema sile da vvuce 2 brazde sigurno mozda na 10cm

moze na 10cm ajd posaljite ga kod mene u smonicu ferguson vuce dve brazde a tomo moze da sanja on moze jedno 2 brazde u lakoj zemlji

fergusona 539 u lakoj zemlji mozda a i 2000e za tomu je mnogo za te pare solidan veci traktor ima da e kupi ja bi kupio pe 18 samo da mi izvlaci drva iz sume i za orenje izmedju sljiva nmg da udjem sa fergusonom mali razmak

fergusona 539 u lakoj zemlji mozda a i 2000e za tomu je mnogo za te pare solidan veci traktor ima da e kupi ja bi kupio pe 18 samo da mi izvlaci drva iz sume i za orenje izmedju sljiva nmg da udjem sa fergusonom mali razmak

e vidiš zato su ravni sa cenom fergusona i ursusa, zato što su mali i mogu svugde da prodju

Nazad
Vrh