Tomo Vinkovic

ija se razmisljam dal da kacim prskalicu na tomu il na veliki traktor,bilo bi zgodnije za tomu i ponegde bi iso između redova,samo bi napravio izlaz kardana da bude kao naraktoru klasican,samo jel bitan smer okretanja i dal bi pasala neka traktorska,mada imam i pumpu mio standard samo da je nabudzim ispod bureta.jos se dvoumim atomizer je najpismeni al nemogu svud da prođem snjim,ako moze DEJAN da stavi neku sliku kako bi to izglaedalo. unapred hvala.

Samo neko da objasni kako da se kardan na Tomi koji je manji i sitnog nuta, prepravi na standardan...? Da li postoji fabrička prepravka ili da li može glava sa jedne strane da bude od Tome, a sa druge strane od standardnog traktorskog kardana...da li će biti problem u prenosu snage, jer je na Tomi prečnik kardana 22mm, a standardan je 35...
Pitanja puno ... :)

Samo neko da objasni kako da se kardan na Tomi koji je manji i sitnog nuta, prepravi na standardan...? Da li postoji fabrička prepravka ili da li može glava sa jedne strane da bude od Tome, a sa druge strane od standardnog traktorskog kardana...da li će biti problem u prenosu snage, jer je na Tomi prečnik kardana 22mm, a standardan je 35...

prošle nedelje sam doneo od strugara izlaz kardana koji je prepravljen na standardan sa 6 nuta i 35 mm,košta 3000 din. a za original su mi tražili 130 eura i ponovo bi imao izlaz 22 mm sa sitnim nutevima

postoji fabrička varijanta tog adaptera, ja sam ga imao , ali ne mogu da se setim koliko je koštalo.može da se nadje to znam sigurno

ija se razmisljam dal da kacim prskalicu na tomu il na veliki traktor,bilo bi zgodnije za tomu i ponegde bi iso između redova,samo bi napravio izlaz kardana da bude kao naraktoru klasican,samo jel bitan smer okretanja i dal bi pasala neka traktorska,mada imam i pumpu mio standard samo da je nabudzim ispod bureta.jos se dvoumim atomizer je najpismeni al nemogu svud da prođem snjim,ako moze DEJAN da stavi neku sliku kako bi to izglaedalo. unapred hvala.
nazalost,traktor i prikljucke sam prodao pre par godina,ali se jos secam muka koje sam imao u raznim prepravkama i budzevinama,najvise zbog izmena stari/novi tip kardana i kacenja

o jes 18 izvini tomin onaj regler hvala ti

- - - - - - - - - -

nerazumijem ovo mos li mi naci neke slike sheme kako se to spaja bio bih ti zahvalan?

Pa na ovim linkovima imas sve detaljno objašnjeno:spajanje bravice spajanje reglera ,koja je joja žica i kud se spaja imaš i šeme spajanja slike sve i po tome se može spojiti sva instalacija .ja jednostavno ne znam šta ti je problem.

jeli ovo

spajanje reglera

G žuti izvod iz alternatora
G žuti izvod iz alternatora
R crevni izvod iz alternatora
B+ 30 pozitivan pol sa akumulatora (prije kontakt brave)
C 15 + pol preko brave (kontakt)
E kontrola punjenja ili ti pobuda alternatora

viewer.php
[/URL][/IMG]

šema po kojoj spjš

viewer.php
[/URL][/IMG]

spajanje automata na alnaseru

viewer.php
[/URL][/IMG]

crna strelica na bravu odatle ide sve ostalo
crvena strelica na dugme za paljenje

sve slike su sa linkova sta sam ti dao a ima ih još pa se nadam da ces po tome znati spojiti.

Kada stavljas sliku moras kliknuti na insert image i tu zaljepiti link za forume kako bi ti slik a bila prikazana drukcije ne ide.a pritom moras koristiti ili "dodaj rs"ili "za slike com" to su besplatni programi za dodavanje slika ima ih još ali ovi su ti najednostavniji.

Poslednja izmena:
"Zašto ga prodao" ne kužim zašto te to zanima???:sta: a ja imam 730 i ne mogu paliti drukcije osim na ljuč

Nazad
Vrh