Tomo Vinkovic

a sta se desava da pomalo na filter vazduha odozgo curka ulje,cini mi se samo kad se dosta nagne.motor je odlican al trebo bi spolja filter biti suv.prvo je bilo ulja ispod rupa sad sam dodo malo iznad,al opet isto??

a sta se desava da pomalo na filter vazduha odozgo curka ulje,cini mi se samo kad se dosta nagne.motor je odlican al trebo bi spolja filter biti suv.prvo je bilo ulja ispod rupa sad sam dodo malo iznad,al opet isto??

Najprije reci o kome se tomi vinkoviću radi pa onda mozemo traziti dijagnozu.i malo vise da opises sta se desava ovako na prvu mi se čini da pusta kroz vodilice ventila usisa .probaj u naftu usuti na rezervar 0,5 dc dvotaktola onog crvenog ako koristiš naftu?sta se stavlja za mješung za motorne pile kada to uradiš i potrošiš rezervar tada mi reci sta se desava dali i dalje kapa ulje na usis

- - - - - - - - - -

kako da napravim na mog tomu paljenje na kljuc?

LAko ako pitas konkretno šta te zanima!

- - - - - - - - - -

jel to nesto mene

mislim da to ništa tebe !pitaj šta te zanima i svi koji znaju će ti pomoći.

gorski @ ovaj zuti sa prthodne strane 419,sad sam sipo lozu i necuri nista suv je gore nije izbacivo nista. a tero sam ga po strani bas. moguce da je do goriva.

gorski @ ovaj zuti sa prthodne strane 419,sad sam sipo lozu i necuri nista suv je gore nije izbacivo nista. a tero sam ga po strani bas. moguce da je do goriva.

Ma gorivo je ok nego je sadasnja nafta presuha pa je dobro da se na rezervar uspe pola deci dvotaktola kako bi se podmazivala bos pumpa posto je sve to mehanika i ti motori nisu radjeni za ovako čistu naftu.

to je normalno,postoji dozvoljen nagib pod kojim traktor moze bezbedno da radi,vecim nagibom nivo ulja se "poveca" na jednu stranu,motor ga usisa i pri tom malo "prospe" na rupicama gornjeg dela filtera

Vozio sam tomu 420 petnajst godina i orao u nagibu tek sta se ne prevrne pa mi nikada nije bacilo ulje na usis:sta: osim ako kolega ne forsira sa gasom.

Tomo Vinkovic 523,od miloste zvan "Tomica" ili "Zucko".

Ja ga teram po bas velikim nagibima i nikad mi nigde nije izbacao nikakvo ulje.Znaci po takvim nagibima da je 3 puta izvrtan i jednom poboden na nos(na slikama se vide oziljci),ako neko tera po vecim nagibima onda svaka cast.

Kao prvo ovaj tip ne odgovara za stari tip TV-a zbog nacina kacenja (kaci se u 3 tacke),a drugo cena uopste nije niska kako navodi gospodin,dok se kvalitet Kranj atomizera ne dovodi u pitanje

Kao prvo ovaj tip ne odgovara za stari tip TV-a zbog nacina kacenja (kaci se u 3 tacke),a drugo cena uopste nije niska kako navodi gospodin,dok se kvalitet Kranj atomizera ne dovodi u pitanje

Dejane hvala na odgovoru, samo me interesuje da li je moguće prepraviti ovaj atomizer da ga TV 523 nosi ? Da li je uopšte izvodljivo i koliki je to posao ?
Što se cene tiče, jasno je da je skup, ali problem je što u ponudi nema ovakvih uređaja...bar ja ne mogu da ih nađem... :-(

naravno da je izvodljivo i to prepravkom samog atomizera (ugradnjom poteznice ili prepravka traktora na kacenje u tri tacke),ali najveci problem je kardan,koji kod novog tipa klasican traktorski,a samim tim i izlazno vratilo na pumpi,dok je na 523 sa sitnim nutom,te mora da ide inverzija,ne zbog same inverzije,vec zato sto ta inverzija na kraju ima klasican traktorski kardan.Pored toga,kod starog tipa pumpa se kaci direktno na traktor,dok kod novog postoji,kao sto napisah kardan.Ako ti nije mnogo hitno,sacekaj i budi uporan na oglasima i trazi za stari tip,tako sam i ja nasao za 200e,doduse prskalicu na koju sam nabudzio ventilator i to je sve,ostalo je sve pasent na TV 522,zapremina je 200l,pumpu sam malo reparirao (zamenio mebrane) i sve prepravke izasle 80 e.

Poslednja izmena:
naravno da je izvodljivo i to prepravkom samog atomizera (ugradnjom poteznice ili prepravka traktora na kacenje u tri tacke),ali najveci problem je kardan,koji kod novog tipa klasican traktorski,a samim tim i izlazno vratilo na pumpi,dok je na 523 sa sitnim nutom,te mora da ide inverzija,ne zbog same inverzije,vec zato sto ta inverzija na kraju ima klasican traktorski kardan.Pored toga,kod starog tipa pumpa se kaci direktno na traktor,dok kod novog postoji,kao sto napisah kardan.Ako ti nije mnogo hitno,sacekaj i budi uporan na oglasima i trazi za stari tip,tako sam i ja nasao za 200e,doduse prskalicu na koju sam nabudzio ventilator i to je sve,ostalo je sve pasent na TV 522,zapremina je 200l,pumpu sam malo reparirao (zamenio mebrane) i sve prepravke izasle 80 e.

a kako si uradio da ti vrti ventilator? jer i kod mene se pumpa kači direktno na traktor pa nemogu da skontam kako je to izvodljivo?ako imaš koju sliku bili bi zahvalni.Pozz

Ja sam skoro na moj Tomo Vinkovic 523 menjao konusni zupcanik zadnjeg diferencijala.

Nije zeznuto da se zameni i svako ko ima nesto alata i volje moze sam to da odradi.

Nazad
Vrh