Tomo Vinkovic

Prodaju se blizu mene 2 nove gume za tv pa ako nekom treba povoljno neka se javi na pp da mu prosledim kontakt telefon prodavca.

Meni treba jedna guma za TV 732, 7,50x16. Ako je povoljno uzeo bih . Kupio sam tri nove pa mi treba jos jedna da zamenim sve cetiri. Nasao sam povoljno nove tri TIGROVE, jedino sto su stajle 5, 6 godine neprodate, valjda im to ne smeta. Pozdrav

Pozdrav svima ja posedujem TV 418 PE. Kupio sam ga u veoma losem stanju ali smo ga sredili i uljudili da moze da se koristi. Veoma sam zadovoljan sa njim sto se tice i oranja i freziranja a za vucu i da nespominjem mali ali jak.Hteo bih da nabavim kosacicu za njega posto je staro kacenje malo je teze naci. Zanima me cena i iskustva?
http://youtu.be/Dl_40EJCBlM
53l18k.jpg

j0zeyx.jpg

34hih3r.jpg

24nekk2.jpg

Poslednja izmena:
E sve sam video ali ovo sa prskalicom nisam.Svaka cast kako si se setio.

E sve sam video ali ovo sa prskalicom nisam.Svaka cast kako si se setio.

Za mene nije neka novost jer sam već vidio slično izvedene prskalice ,, u stvari to je i jedino kvalitetno rješenje jer mali traktor da bi se sigurno kretao ne bi smio nositi u prskalici više od 100 litara vode pošto postoji dosta velika opasnost od prekretanja na nagibima kod skretanja ,,, o ovaj rad je i od moje strane za pohvalu ,,, iako mislim da su grane preširoke za ovaj raspon kotača te se ne može baš kvalitetno prskati jer je skoro nemoguče održavati konstantno istu visinu od zemlje na obje strane grana ,,,, iako kada bi se malo potrudilo i to bi se dalo lako rješiti ,,,,,, pošto je prskalica vučena kao prikolica , hidroulika je neiskorištena ,,, potreban je samo jedan jednoradni cilindar , par metara crijeva i brza spojnica ,,, ištekati postojeću hidrouliku a spojiti ovu od šprice ,,, da nisam rekao ono glavno , cilindar bi trebalo spojiti sa jednim kotačem preko nekog escentra tako da se jedna strana podiže ili spušta a samim time bi se regulirale visine grana a i posao bi bio odrađen puno kvalitetnije :osmeh:

Ma da,imam i ja vocarski atomizer(agromehanika) koji sam slicno prepravio u vuceni ali do sada nisam vidjao da tv koristi ovu prskalicu sa krilima

Meni radi odlicno, pravim i vinogradarske grane da je koristim u malini. Tomica je extra jer ima brz kardan sa malo gasa postize zeljeni pritisak.

Na 818 se sigurno može okačiti roto kosa u tri točke i radi besprjekorno ,,,,,,,,,,, ali možda je kosa za kapčenje u tri točke samo za veliki traktor a tada se NE može zakačiti na mali ,,,,, osim ako ne uradi nove poluge sa kojima če moči kapčiti ,, malo su podaci šturi pa je teško reči u čemu je stvarno probem :osmeh:

Na 818 se sigurno može okačiti roto kosa u tri točke i radi besprjekorno ,,,,,,,,,,, ali možda je kosa za kapčenje u tri točke samo za veliki traktor a tada se NE može zakačiti na mali ,,,,, osim ako ne uradi nove poluge sa kojima če moči kapčiti ,, malo su podaci šturi pa je teško reči u čemu je stvarno probem :osmeh:
ima bocnu kosu i ne moze je nikako namestiti, ima problema oko podizanja i kardana i odize mu zadnji desni tocak dok kosi

Za bočnu kosu na Tomi, treba malo iskustva kod postavljanja u naj bolji optimalni položaj , kao prvo kosa je koliko znam na desnom kraju pa ne vidim nikakvu mogučnost podizanja desnog točka , vjerojatno si se zabunio , mislio na ljevi , nebitno , moguče da se diže na nekim nagibima ili neravnom terenu kada je kosa podignuta a pogotovo ako tomo nema utega u točkovima . kardan mora biti jako kratak možda nekih 20-tak cm ukupno ,, a mana tih kosa je što ih tmo NE može podići visoko ,,,, čak je i pre nisko ako se vrti po pokošenom otkosu trava zapinje u greben , te treba izbjegavati takve manevre ,, Sada je još pitanje ako je kupio polovnu da li je dobio i sve sa njom a ako je da li je zna postaviti ,,, jer ta kosa ima i jedan željezni dazubljeni dio koji se prebacuje preko topling poluge a preko toga svega ide i lanac koji se stavlja u nazubljeni dio prema potrebi , bliže ili dalje od traktora ,, kada se to sve podesi kosa ljepo radi i kosi

nisam se zbunio, znam sta pricam, ima sva 4 tega ali kosa kao da se podvije nekako i na onoj skiji se stvori veliki teret toliki da odize zadnji DESNI tocak i meni je to ne logicno ali evo prodje sezona a sa njom se nista ne pokosi

pa znam i ja kako bi to trebalo ici jer ja imam rotacionu i ona ide dobro ali kod njega se nikako ne moze nastelovati

evo i mog tome 419 stigo proletos u fabrickom stanju,
slika003.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
jedino mu rucna masi umal sam stigo da ne ode u potok. i napravio sam drugu rucnu ona je sacuvaj boze.jel neko pravio nekako da onaj menjac reduktora bude blize za saltanje.

Nazad
Vrh