Tomo Vinkovic

Au koliko je vremena prošlo a ja obećao odgovor za Peleta.
Pele od vrha, tj na šrafu merača ulja za hidrauliku na našem malom ::traktor1:: max pozicija je na 50mm od čepa a min ulja u rezervoaru je na 100mm od čepa-tako ti sipaj da budeš u tim merama.
Siguran sam bio da mi je to kod tebe bilo nešto premalko ulja, al sam isto tako moram priznati zaboravio i da ti ranije javim.
Nikad nije kasno,bitno je da nisi zaboravio.Hvala na informaciji.Danas odmah dosipam!

Koja je razlika u serijama 521 i 523 jer mi se cini da su iste snage.
iste su snage (bar oni modeli kod kojih je ugradjivan LDA 820),razlike su kozmeticke,slicne onima u Crvenoj zastavi dodaju neko plasticno sranje i odmah novi model,a sustini Zasatava 101,Yugo su isti od pocetka do kraja.523 ima drugacije sediste,okrugla svetla,roll bar, i jos neke sitnice koje sam vec zaboravio

Pozdrav ljudi,nije me dugo bilo,valjda će se neko setiti...!?Prvo,da pohvalim restauraciju ovog 418,izgleda super.A drugo,može li neko da mi kaže šta može da bude u pitanju što je traktor počeo da mi pusta po malo ulja na sastavu motora,sa donje strane,ali samo pod opterećenjem (recimo u oranju)!?Koja je muka otkloniti kvar,i treba li da me to brine?I da li on tu izbacuje ulje iz menjača,ili iz diferencijala?

attachment.php

I zna li neko koliko košta nov konusno-tanjirasti za TV 418?

Pozdrav,i hvala unapred.

Pozdrav ljudi,nije me dugo bilo,valjda će se neko setiti...!?Prvo,da pohvalim restauraciju ovog 418,izgleda super.A drugo,može li neko da mi kaže šta može da bude u pitanju što je traktor počeo da mi pusta po malo ulja na sastavu motora,sa donje strane,ali samo pod opterećenjem (recimo u oranju)!?Koja je muka otkloniti kvar,i treba li da me to brine?I da li on tu izbacuje ulje iz menjača,ili iz diferencijala?
Verovatno pusta iz menjaca,oce to tako po malo,zato je i ostavljena rupa sa donje strane.

attachment.php

I zna li neko koliko košta nov konusno-tanjirasti za TV 418?

Pozdrav,i hvala unapred.
taj deo (spojnicka,korpa kvacila,lamela )mora da bude suv (zato je postavljena rupa) da ne bi doslo do proklizavanja lamele,ali to je samo privremeno resenje,moras da ga rasklopis i tacno utvrdis gde pusta

taj deo (spojnicka,korpa kvacila,lamela )mora da bude suv (zato je postavljena rupa) da ne bi doslo do proklizavanja lamele,ali to je samo privremeno resenje,moras da ga rasklopis i tacno utvrdis gde pusta

Aha,pa jel' ima tu neki semering,šta?Nešto mora da postoji,čim je popustilo!?Ima li delova negde bliže Bgd-u?Ne reče mi za konusno-tanjirasti...-koja može da mu bude cena!?

- - - - - - - - - -

Verovatno pusta iz menjaca,oce to tako po malo,zato je i ostavljena rupa sa donje strane.

Verovatno si u pravu,pošto nisam primetio da skida nivo ulja u motoru.Uglavnom sam se ispresec'o živ :(!

imas prodavnicu u Savskoj,preko puta glavne zeleznicke,imaju skoro sve delove,prelistaj malo postove ranije,okacio sam i njihove telefone

Zna li neko neki način da se naprave papiri za traktor...pošto ja pomenute nemam...!?!Moj šuntavi deda (nek' mu laka zemlja) kupio traktor bez papira još pre 10-ak godina,i sad...problematika za mene!

Komso stavi neke tablice i vozi,to kod nas niko ne kontrolise(policija)ako je za tebe a ako hoces da prodas traktor to je vec drugo.

Zna li neko neki način da se naprave papiri za traktor...pošto ja pomenute nemam...!?!Moj šuntavi deda (nek' mu laka zemlja) kupio traktor bez papira još pre 10-ak godina,i sad...problematika za mene!
nema nacina (osim nekog kriminala,tudji papiri)),kada sam prodao traktor (isto bez papira),cena je bila niza zbog toga

Pokusavao je moj komsija da dobije papire tako sto je pisao neki zahtev i navodio neke svedoke pojma nemam ni ja sta sve,ali papire nije dobio.Kasnije je taj TV 818 valjda,prodao za 900e bez papira u losem stanju.

Kad se kupuje toma polovan na sta treba obratiti paznju ili koji su najcesci i najtezi kvarovi, hvala?

ima nekolko stvari ali i one zavise od tipa traktora,ovo se neke opste:luft u bixnama na sredini,luft u klinovima na sredini,menjac (kljuc menjaca koji kad se potrosi dovodo do ispadanja brzina i trzanja),ispravnost alternatora kod tipova gde se nalazi ispod zamajca,.ispravnost reglera,ispravnost hid.pumpe i same hidraulike,da li traktor pali na kljuc (ove neispravne koje pale sa kanapom izbegavati),papiri...ali ima nekoliko tipova koji se razlikuju u srednjem delu,upravljackom sklopu,menjacu i hidraulici,pa zato je dobro navesti o kom tipu se radi

malko je vrljav (razrok) :haha:...levi far ti baca na desno :ppozdrav:,i kod mene se to desavalo ako ne stegnes maticu dobro

To je namerno tako postavljeno,uostalom i na kolima levi far baca malo na desno i kraci snop da ne bi zaslepljivao vozace iz suprotnog smera.

Nazad
Vrh